Oczko założyłem w 2008r.Najpierw było betonowe ale niestety przeciekało-cóż moja niewiedza i brak przygotowania fachowego.W tym roku skruszyłem beton (cholernie ciężka praca) i założyłem folie,oczywiście uprzednio odpowiednio zabezpieczając podłoże pod folie.Mogłem oczko powiększyć i pogłebić (ma tylko 50cm) i teraz tego żałuje.Zbudowałem małą kaskadę a raczej strumyk.Pompa ma przepływ ok 3500L/godz,oprócz tego mam zainstalowany napowietrzacz SERY.Dorzucam fotki,pozdrawiam.Darek
Ostatnio zmieniony przez JAREK G 2009-06-11, 22:37, w całości zmieniany 1 raz
Ryby to karasie 6 szt.Ale najważniejsze to rozbudowa oczka.Będzie dużo większe około 5000 może 6000 L.Dzisiaj wlaśnie a jest sobota zacząłem prace,fotki wstawię jutro.Zrobiłem kolosalny błąd na początku przygody z oczkiem wodnym,że profesjonalnie sie nie przygotowałem,teraz oczko będzie mialo w najgłębszym miejscu około 1,2m.Tak zaplanowałem.
Zacząłem rozbudowę oczka.Efekt mojej sobotniej pracy widac na fotkach.Wszystko wykonuję sam bo syn ma inne ważniejsze sprawy randkowe-no ma już 16lat.Oczko faktycznie było za płytkie-teraz kope na głębokość 1,2m.Poradzono mi na forum abym kupił folie na całość-ja myslałem o łączeniu ale chyba bym zrobił ogromny błąd.Na razie to wszystko.Pozdrawiam Darek
Zacząłem rozbudowę oczka.Efekt mojej sobotniej pracy widac na fotkach.Wszystko wykonuję sam bo syn ma inne ważniejsze sprawy randkowe-no ma już 16lat.Oczko faktycznie było za płytkie-teraz kope na głębokość 1,2m.Poradzono mi na forum abym kupił folie na całość-ja myslałem o łączeniu ale chyba bym zrobił ogromny błąd.Na razie to wszystko.Pozdrawiam Darek [url=http://images47.foto...med.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://images43.foto...med.jpg]Obrazek[/URL]
Polecał bym kupić folie na całość a starą podłożyć aby wzmocnić. Zawsze może się znaleść jakaś dziurka. Pzdrawiam
Faktycznie brzegi są za strome.Dziękuję za następnątrafną poradę.Gdy skończe rozbudowę i połącze "dwa oczka " postaram się zniwelować różnicę w wysokości "otoczki" zbiornika.Nawet nie wiedziałem że ma to wpływ na cyrkulację wody.Otoczaki które ułożyłem po brzegach skleiłem delikatnie zaprawą cementową.Znowu będę miał kłopot z rozbiórką........proszę o dalsze uwagi i podpowiedzi.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum