Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2010 Posty: 29 Skąd: Podlasie
Wysłany: 2012-08-18, 20:21 Oczko wodne - keri
Nadszedł czas aby pokazać moje oczko.
Długo się zastanawiałem czy tu je pokazywać widząc wiele oczek na forum doskonałych, pięknych, z wodą jak w potoku górskim i rybami jak z katalogu ale niech tam, moje ubogie niech też zostanie poddane krytyce.
Bardzo proszę o wszystkie sugestie co jest nie tak i można zmienić.
Oczko mam już ponad dziesięć lat, jakieś 4 lata temu wymieniłem folię na 1mm aby czuć się pewniej.
Co do techniki to pompa Aqua Szut kaskada 3600, filtr to jedna beczka z biologią, gąbkami i szczotkami. Myślę że daje radę, od jakichś 2 tygodni podłączona lampa UV bo woda w czasie upałów zmieniła kolor na zielony.
Obsada rybna świeża z tego sezonu kilka karasi i trzy orfy. Nie ryzykowałem w tym sezonie z karpiami ponieważ cała obsada którą miałem od kilku lat w tą wiosnę padła bez niestety zdiagnozowania przyczyny.
Co do roślinności to widać na zdjęciach, wywaliłem masę hiacyntów i kosaciec żółty który zajmował już ponad 2m kwadratowe.
Bardzo ładne oczko, dziwię się trochę dlaczego tak bardzo obawiałeś się
pokazać je na forum.
Dopisz jeszcze jakie ma wymiary i głębokość.
Na drugim zdjęciu to grążel?
Bardzo ładnie wygląda,widać,że czas robi swoje,oczko zarośnięte,tylko szkoda hiacyntów,
bo u mnie nie chcą się rozrastać,raczej giną
poz.Leszek
---------------
Pomógł: 1 raz Dołączył: 12 Sie 2010 Posty: 29 Skąd: Podlasie
Wysłany: 2012-08-20, 19:30
krzysztof988 napisał/a:
Co tu zmieniać ? jest ok.
Na pewno zmianie ulegnie wlewik, szukam na niego pomysłu i tak każdego sezonu jest inny, przerobiłem już z 10 opcji i żadna nie wzbudziła mojej satysfakcji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum