Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2011-05-02, 17:11
Cud miód teren na słusznej wielkości oczko-myślę takie:6x5m2, a piękny strumyczek zaczynałby się w starym oczku, które na czas budowy nowego, posłużyłoby za przechowalnię ryb i roślin. Co to jest na ostatnim zdjęciu?, znaczy się coś przykryte?-oczko?
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-02, 19:10
Cytat:
witam wszystkich i już dodaje kolejne foto ogrodu a jeżeli chodzi o ten strumyk to przeciąłem okrąglaka i wydrążyłem w nim rowek tylko że to taka prowizorka mam pompkę wrzuconą do oczka a na zewnątrz taki prowizoryczny filtr mechaniczny no i wylot skierowałem na te okrąglaki no i chociaż się ta woda trochu napowietrzy
aaaa...to to coś to strumyk.. a już myslałam, że jakieś zasilanie zewnętrzne z rynny, albo coś takiego
Teren pełen mozliwości, zapewne dostaniesz kilka propozycji , ja niestety mam inwalidzkie oprogramowanie - jest bardzo niepełnosprawne
zrobiłem foto ale było zbyt ciemno no i zdjęcia wyszły kiepskie , a jeśli chodzi o zasilanie wodą deszczową to też jest i spisuje się nieźle tak to prawda to było robione z balkonu http://www.occur.pl/image,45a1d59b8b.html http://www.occur.pl/image,1da269df4d.html
niestety na dzisiaj tylko takie mogę dodać ale jutro zrobię w ciągu dnia to będzie lepiej wyglądać
no i jeszcze dodam że terem nie jest prosty tylko pochyły i tu gdzie kolega piopil zaznaczył to tam jest trochu wyżej a oczko jest niżej
Piotrek.P. [Usunięty]
Wysłany: 2011-05-02, 20:07
Zrób fotkę jutro stojąc na przeciwko tego drzewa ... a nie z za krzaczka
witam i mam kolejne pytanko jaką folie kupić i tak sobie myśle żeby pierwsze na wykop wyłożyć 1 do 2 warstw folii budowlanej i dopiero na to folie do oczka a pod te folie dać gombkę takę jaka jest używana pod podłogi pływające co o tym myślicie
no projekt super naprawdę ale to drzewo to orzech włoski i czy nie będzie on robił problemu ( spadające orzechy , liście ) ale w sumie można na ten czas rozłożyć siatkę taką do zabezpieczania owoców przed ptactwem ale podoba się no i jak znów przestanie padać to wyskoczę i ten terem zwymiaruje i podam wymiary
Piotrek.P. [Usunięty]
Wysłany: 2011-05-03, 13:05
Tak jak pisałeś możesz siatkę dać , problemów nie powinno być. Wystarczy rozplanować wszystko. Z orzecha te dolne gałęzie też by było dobrze wyciąć.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Sie 2010 Posty: 185 Skąd: nowy sacz
Wysłany: 2011-05-03, 13:18
nie wiem czy dobrze słyszałem ale przy orzechu to nic za bardzo rosnąć nie chce...
po za tym to ta siatka musiała by długo nad oczkiem siedzieć,
od pojawienia się kwiatu aż do momentu opadnięcia liści...
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum