Witam wszystkich śledzących forum , śledzę i czytam wszystkie tematy od dłuższego czasu ale dopiero teraz się zarejestrowałem , już przechodzę do tematu mam oczko o rozmiarach 3m x 2 m a głebokość 80cm. ale jest taki problem że ani nie mam żadnej piłki z prawdziwego zdarzenia no i nie ma też żadnej lini brzegowej , chciałbym to rozbudować ale nie wiem za bardzo od czego zacząć i jaki kształt zrobić .
Jestem z małopolski ok. trzebini , jaka tam jest folia iuż nie pamiętam jak grubość też nie powiem ale to napwno folia do oczek wodnych , nie budowlana i, tak przydało by się ją wymienić bo jest gdzieś dziura prawdopodobnie zrobiona przez kociaka polującego na ryby
taki mam zamiar ale od czego zacząć by było najlepiej i może zmienić kształt ale też nie bardzo mam pomysł na jaki no i może trchu pogłębić ale ryby przeżyły choć straty były niestety no i też myślę nad mini oczkiem jako filtr plus jakiś strumyk
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2011-05-01, 16:12
adamo2280 napisał/a:
taki mam zamiar ale od czego zacząć by było najlepiej i może zmienić kształt ale też nie bardzo mam pomysł na jaki no i może trchu pogłębić ale ryby przeżyły choć straty były niestety no i też myślę nad mini oczkiem jako filtr plus jakiś strumyk
Najlepiej zacząć od przenoszenia roślinek i ryb w bezpieczne miejsce-najpierw im zapewnić lokum na pobyt nieokreślony, a potem wypompować wodę z oczka-zdjąć starą folię ( może się przyda do strumienia), zacząć prace budowlane (wykop) oczka wg. wskazówek z forum. Praca niewielka a i pogoda pikna
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-05-01, 18:04
adamo2280 napisał/a:
nie wiem za bardzo od czego zacząć i jaki kształt zrobić .
Witaj
co zrobić na początek już wiesz, a co do kształtu to już Twoja fantazja , musisz pamiętać, że im bardziej pokręcona linia brzegowa tym większe zapotrzebowanie na folie. Sam oceń na ile Cie stać, bo miejsca widzę sporo
jak jutro wrócę z pracy porobię foto i wrzucę resztę ogrodu ale dlatego tam powstało oczko bo tam rosło drzewo i zostało wykopane pgłębione poszerzone no i tak to wyszło niestety
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum