Moja też nie najlepiej rośnie w tym roku, może dlatego,że nie w podlotu, tylko między kamieniami, bo chyba pończocha w której była posadzona się rozwaliła. Muszę ją przesadzić, ale w tej chwili to chyba nie ma sensu jej ruszać.
Wysłany: 2010-07-30, 06:51
AurorA napisał/a:
U niektórych już kwitną -ja jeszcze kwiatu w tym roku nie widziałem u żadnego z 5 posiadanych gatunków.
Moje strzałki posadzone rok temu są już przekwitnięte. Jedna była (przypadkiem) przyniesiona ze starorzecza Narwi a reszta posadzona z bulwki. W ubiegłym roku nie bardzo chciały rosnąć, ślimaki je żarły i ogólnie wyglądały jak miniaturki. Za to w tym roku są bardziej okazałe co jest zapewne zasługą nawozu jaki wlewam do oczka.
CO jaki czas przesadzacie strzałki aby nie było im ciasno w pojemniku..
koczisss [Usunięty]
Wysłany: 2011-03-26, 16:59
jurek47 napisał/a:
CO jaki czas przesadzacie strzałki aby nie było im ciasno w pojemniku..
Moje rosną luzem i od dawna nie ma ich w tych miejscach gdzie je posadziłem. Z kilkunastu zostało kilka, ale za to wybrały sobie odpowiednie miejsce w mule i rosną jak w naturze. W zeszłym roku jedna wyglądała pięknie jak w naturalnym bajorku.
Nic na siłę, najlepiej dać roślinom wolność, to będą rosły ładnie i tam gdzie im pasuje.
Mam bulwy strzałki jak wrzucę do wody między kamienie które mam na dnie w częsci oczka to wystarczy aby rosły.A może trzeba jakoś je umieścić w mule...
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum