o ja mam cos takiego w oczku.w bagnie wlasciwie(jakis nieudany pomysl tatusia, takie malutkie oczko co to w leroyach sprzedaja i innych praktikerach). wody tam niewiele, czasami prawie wcale, strassznie duzo glonow, a takie cos rosnie.. i to juz od kilku lat. tylko nie wyglada tak dobrze jak na zdjeciu;>
Zima w prawdzie była kiepska, ale zarówno u mnie jak i u Huberta przezimowały bez szwanku. Zapobiegawczo jednego zimowałem w domu aby choć trochę zostało - jest on większy ale brzydszy i wygląda mniej zdrowo.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
U mnie zimuje bez problemów. Tylko pod żadnym pozorem nie należy go sadzić w torfie - sprawdziłem, wtedy przeważnie wypada. Poza tym po paru latach zaczyna się robić brzydki, szpecą go zaschnięte liście. Trzeba go wtedy odmłodzić.
to roślina nie przewidywalna w tym roku wszytko mi wymarzło pod folią a przeżyło w wodzie na zewnątrz, a rok temu było odwrotnie. Identycznie jest z oczeretem Zebrinus.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum