to zdjęcie jest robione tuz po wlaniu wody nie mam nowszych bo szkoda bo wygląda bardziej efektownie,fontanna, kaskada itp na wiosnę wrzucę pare fajnych zdjęc
_________________ krokiewka.cba.pl skocznia narciarska w lublinie
to jest z betonu ma ok 120-140cm głębokości szerokosć jest rózna jak widać:D a dł ok 7m pracowalismy nad nim ok 2mies (po południami). grubość betonu na ściankach jest ok 30cm:D i porządnie za zbrojone.jak by jeszcze jakieś pytania były to proszę pisać postaram sie odpowiedzieć
POZDRAWIAM Damian
Pomógł: 20 razy Dołączył: 26 Kwi 2006 Posty: 1278 Skąd: z Mazur
Wysłany: 2010-03-01, 19:43
To oczko tak wygląda czy wystaje nad powierzchnię ziemii , pytam bo zastanawiam się czy zimą nie będzie mocno przemarzać
To kwestia gustu zawsze piszę że to ma się podobać właścicielowi a nie gawiedzi.
Ja starałbym się jakoś zamaskować roślinami przynajmniej część kamieni by przybliżyć je do natury ale to tylko i wyłacznie Twoja sprawa.
Oczko jak widać wykonane starannie( 30 cm betonu-czapki z głów) Może komuś się nie podobać kolor w środku, ale nie ma obawy, natura pomaluje to po swojemu - na zielono.A co z filtarcją? Masz jakieś koncepcje to napisz.
roślinki juz wstawione i oczywiscie kolorek wody się zmienił i tego koloru niebieskiego nie widac.
do Romana: oczko wystaje tylko po lewej stronie ale to ok 40cm w górę od ziemi z powodu pochyłego terenu i trzeba było to wypoziomować aby woda nie przelewała się z jednej strony a z drugiej nie sięgała kamieni
do Benteler: filtracja? to raczej standard dobra pompka w miarę duża beczka zamontowana pod wodospadem(nie widać go na zdjeciu bo wodospad był dorabiany po zrobieniu tego zdjęcia wrzucę zdjęcie jak już będzie ładnie wyglądać oczko)
znajomy ma podobny kolor wiec spisuje sie narazie i jak to kolega powidział ze "natura pomaluje po swojemu" nie widzielismy innego koloru który by pasował bo kolor np czarny by chyba nie pasował ale i tak to teraz jest kolor zielony wiec bez różnicy:D a kolorek jest ładny:D
Pomógł: 7 razy Dołączył: 05 Mar 2007 Posty: 804 Skąd: Bydgoszcz
Wysłany: 2010-03-02, 15:05
WOOW, hehh... nie wiem co napisac:) To naprawde bylby super basen. Filtr skimmerowy, troche chemii i
W oczkach nie lubie takiego lazuru... Teraz napewno jest lepiej. czekamy na fotki. Ogolnie fajnie, tylko pierwsze wrazenie jest dziwne
heh, banan nie schodzi mi z buzki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum