Wysłany: 2013-04-14, 08:41
nowy sezon czas zaczęć
u mnie jeszcze trochę lodu na oczku ale nosiło mnie i sprzątałem w oczku
nie uruchomiłem pompy bo zaciąłem sobie folie w filtrze i muszę to najpierw pokleić i w tedy ruszę z pompą i filtrem
;mam nadzieje że dziś kupie klej to popołudniu zakleję
Wysłany: 2013-04-26, 12:15
mogę uznać od wczorajszego wieczora że sezon z oczkiem jest otwarty.......
odkurzać pracował przez trzy popołudnia praktycznie woda wymieniona w całości ale na raty bo co wyciągnął odkurzacz to potem dolałem i tak przez trzy dni , folia zaklejona i nie cieknie
lilie wszystkie przesadzone,uzupełnione braki w doniczkach kompostem , nawiezione nawozem specjalne do lilii ( kulkami mocy ) dolana woda do pełna, pompa i filtry uruchomione, zadane bakterie TRIGGER w sobotę podłącze UV i gotowe.
Wydaje mnie się że trafionym pomysłem było usunięcie wielkiego jesiotra ( 85 -90 cm dł. ) moje straty po tej zimie długiej ograniczyły się do dwóch małych rybek ( max 10cm )reszta wszystko przeżyło i pływa (po odkurzaczu troszkę przestraszone ale spokojnie dojdą do siebie ) wieczorem spróbuję karmić jak się woda nagrzeje bo rano o 7 00 miała 9 stopni
Wysłany: 2013-05-10, 08:31
witam
w zeszłym roku zrobiłem takie coś na zasadzie filtra G.K. i nasadziłem tam irysy ,tatarak ,strzałkę pałkę minimę,wąsko listna..... te rosną O.K.
sity 3 gatunki(z tych wielkich odmian) i pałkę biało zieloną
czy możliwe że wymarzły w zimie
czy nie wzeszły jeszcze rosło to tam gdzie na fotkach widać pustą przestrzeń
Wysłany: 2013-05-14, 22:48
znalazłem chwilę dziś by zrobić parę zdjęć moich rybek i się pochwalić jak licznie przetrwały zimę
zdjęcia słabe z telefonu i przy zachodzie słońca ale co nie co widać
A teraz opiekunowie oczka - patrzą jak w telewizor tylko słonko zaświeci
I był mały zakup kontrolowany
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum