Przy dużym oczku jest "kaskada" lub wodospad... nie działa bo wszystkie pompy jakie ją kiedykolwiek obsługiwały zakończyły żywot. Chciałabym coś kupić żeby chodziła,ale nie wiem co. Wielka ona nie jest bo ma 60 cm wysokości (od źródła do lustra wody), i 80 cm szerokości.
Kiedyś tam w przyszłości chciałabym ten obiekt przebudować i powiekszyć o filtr glebowo korzeniowy, ale nie wiem za bardzo jak....
a to zdjęcia.
1.
po prawej stronie chciałam w przyszłosci zrobić filtr sięgający do mostku
2.
przestrzeń za skalniakiem, myślałam że filtr mógłby być w kształcie litery L i tak "okalać" skalniak tylko że doszłam do wniosku ze sama kaskada jest mało ciekawa i zamiast ją okalać - myślałabym ją przerobić....
3.
... ale, jak obrazuje powyższe zdjecie - jej przód znajduje sie bezpośrednio przy wodzie cała masa kamieni opiera się o tą drewnianą belkę...
4.
tak wygląda rynna na wodę
5.
z lewej strony nic miejsca uszczuplić nie mogę bo jest tam trawniczek awaryjny, w razie gdyby mostek zaniemógł.
no,
nie wiem na ile moje wypociny są jasne.... jakby co pytajcie...
Co o tym myślicie ?
O ile chcesz założyć filtr korz-gleb. to na drugiej fotce ci będzie pasował
tylko nie wiem jaki będzie długi,bo ja mam tak samo zrobiony
i ma 3m i sprawdza mi się.
poz.Leszek
------------------
O ludzie, ale wy kombinujecie... to tak ogólnie, ale Was też dotyczy.
Masz tam dużo wolnego miejsca, zrób sobie szkic i poprowadź, najpierw na papierze, kilka strumyków, potem wybierz najlepszą wersję i go po prostu zrób w realu. Strumyk przecież może przecinać ścieżki - wtedy robi się kładki To co chcesz teraz zrobić, to takie upychanie, kiszenie wszystkiego w jednym miejscu, ani ten strumyk będzie ładny, ani wystarczająco długi i na dodatek w środku kaskada, jak sama stwierdziłaś, mało ciekawa... Jak już coś robić, to tak, żeby to miało ręce i nogi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum