Moje oczko wodne było zbudowane od samego początku nie tak jak ma być. Mała ilość półek ,brak strefy płytkiej. Dziwny kształt dna . Przez studiowanie forum postanowiłem przebudować oczko.
Projekt oczka
Dziś zabrałem się do roboty.
W czasie zimy przedziurawiła się folia.
Następny pretekst do przebudowy oczka
Po brudnej robocie
Teraz muszę jakoś zmienić kształt dna.
Ale to zostawiłem sobie na jutro
_________________ Czym był by ogród ,bez oczka wodnego
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-05-05, 19:44
Ile ma teraz głębokości?
Jedyne co bym zmieniła to z prawej strony taka pochyła powierzchnia - jak dla mnie nie do zagospodarowania. Tam też można płytką półkę zrobić
A to czemu zawsze możesz tam gdzie jest metr pogłębić do 1,6 a tam gdzie jest 40 cm do metra a na drugim biegunie strefy głębokiej ( lewa strona rysunku ) zasypać i zrobić szeroką dużą strefę płytką na 50 cm
Oczko wyszło trochę wąskie a długie , jak tor do wyścigów krosowych
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2010-05-05, 21:14
Grób wzorcowy ! identyczny jak mój !
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Oczko wyszło trochę wąskie a długie , jak tor do wyścigów krosowych
Zbyt dużego wyboru nie miałem, musiałem rzeźbić w tym co miałem. Kształt trochę był mi narzucony . Masz rację chyba będę musiał pogłębić strefę środkową...
_________________ Czym był by ogród ,bez oczka wodnego
Wysłany: 2010-05-05, 21:27
Nie zartowałam mówiac,ze identyczny grób. MAm tez z prawqej taką pionową ścianę. FAtalnie to wyglada i nie bardzo da się zamaskować. JA juz raczej tego nie poprawię ale Ty możesz jeszcze ! Proponuję zebys po prostu z prawej strony zrobił identyczmnie jak z lewej - już będzie szerzej !
MAm tez z prawqej taką pionową ścianę. FAtalnie to wyglada i nie bardzo da się zamaskować. JA juz raczej tego nie poprawię ale Ty możesz jeszcze ! Proponuję zebys po prostu z prawej strony zrobił identyczmnie jak z lewej - już będzie szerzej
A mnie tam się pionowe ściany właśnie podobają
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Wysłany: 2010-05-06, 09:18
JAREK G napisał/a:
ewa535 napisał/a:
MAm tez z prawqej taką pionową ścianę. FAtalnie to wyglada i nie bardzo da się zamaskować. JA juz raczej tego nie poprawię ale Ty możesz jeszcze ! Proponuję zebys po prostu z prawej strony zrobił identyczmnie jak z lewej - już będzie szerzej
A mnie tam się pionowe ściany właśnie podobają
A widziałeś Jarek w realu taką ścianę ? Bo na zdjęciach to nie za bardzo wychodzi jaka ona piękna
Zapraszam do mnie w razie co, jak poznałam troszke Twój gust (po zdjęciach tylko) to raczej zmieniłbyś zdanie. Ludwig ! nie słuchaj Jarka (w sprawie ściany tylko )
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum