Wysłany: 2010-03-02, 06:37 Pleśń ? - co to takiego ?
Wczoraj zauważyłem, że trawnik w miejscach gdzie już się rozpuścił śnieg pokryty jest czymś dziwnym - wygląda to jakby cały był przykryty pajęczyną. Może to jakaś pleśń - pierwszy raz coś takiego widzę, co może być przyczyną wystąpienia tego "czegoś" ?
Mam to samo. A właściwie miałem bo jak tylko śnieg znikał to na bieżąco usuwałem poprzez wygrabianie, żeby trawa nie zgniła. Od piątku do wczoraj, codziennie, grabie w łapie i do boju
A ok 15 marca jak przejdzie to ochłodzenie, które idzie do nas trzeba będzie jeszcze nadziurkować aeratorem i troszkę podsiać.
Dzięki za wyjaśnienia.
Zdziwiło mnie to zjawisko bo pierwszy raz coś takiego zauważyłem, ale to dlatego, że w zasadzie trawnik mam dopiero od zeszłego roku - wcześniej miałem psa, a przy malutkiej działce tych dwóch rzeczy ( psa i trawnik ) razem nie da się utrzymać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum