Adalbert, powierzchnia to nie zawsze to samo co ksztalt i wymiar Poza tym, niektore firmy kleja folie na zamowienie, pod wymiar wlasnie - przynajmniej tak maja w ofercie.
Cieta z metra biezacego kosztuje "dyszke"......Ale zgrzewaja ja za 13.5zl/m2......Mozna sie dogadac i powinno byc troche taniej:).....Facet mowi ze 200 - 250m2 zgrzeja......Akurat przejezdzaja obok i podrzuca ja bez dodatkowych kosztow za transport....Zdjecie foli z ciezarowy to:
2 chlopa,
pale ,
sznur +
..Co z tego wyjdzie zobaczymy....
Nad polkami prace trwaja...
Chcemy tez kupic geowloknine pod folie poniewaz folia bedzie kosztowala krocie warto wiec zabezpieczyc moze....?.
Strasznie duzo kretow na dzialce trzeba przyznac i co teraz.....?
Umknelo mi gdzies moze warto taka wyleweczke cieniutka?...Tez gdzies umknelo ze kret nie przekopie bo czuje wode..?..
Fotki bardzo wkrotce wrzuce.....:)
Pozdrowienia dla Macka i jego zaangazowanie...:)
[ Dodano: 2009-08-28, 15:33 ]
Oczko powoli sie ksztaltuje...Zakupiony zostal waz ogrodniczy 1/2 cala 250 metrow i przez niego ma sie lac woda od sasiada..:)..Polki beda uksztaltowane zaraz przed rozlozeniem geo i foli..troche piaszczysto i sie sypie...Folia 0.7 mm zadecydowalismy...bedzie geo i jakies stare dywany powinny sie znalezc..Dorzucam fotki... Pozdrowienia dla 2 kierowniczek budowy Mikolaja i Natalki za Polki i ugniatania Dna.......
Ostatnio zmieniony przez JAREK G 2009-08-30, 20:07, w całości zmieniany 2 razy
Terenu masz dużo więc pole do popisu ogromne ) Półki między tym półwyspem jak dla mnie za wąski Ja bym tam zrobił szeroka strefę płytką ,nawet łatwiej by Ci było ułożyć folię
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
maruder [Usunięty]
Wysłany: 2009-08-30, 20:16
Nie wiem, czy tych 2 chlopa wystarczy do bezpiecznego zdjęcia, a potem dokładnego rozłożenia tej folii
Pomógł: 38 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1414 Skąd: k. Bydgoszczy
Wysłany: 2009-08-30, 20:41
jeśli chcesz dobrą folię przygotowaną na wymiar to polecam Ergis, z resztą sprzedaje ją castorama, zapytaj jednak producenta (Wąbrzeźno) pewnie dostaniesz rabat
Ja bym tam zrobił szeroka strefę płytką ,nawet łatwiej by Ci było ułożyć folię
Bardzo dobra myśl ,popieram takie rozwiązanie
Skończ z półkami i jak dasz radę zalej oczko przed nadejściem jesiennych szarug ,tylko jak lody puszczą na wiosnę rozglądaj się za roślinami które będą walczyć z glonami o prym w Twoim oczku
Nie spiesz się ,przemyśl wszystko na spokojnie aby w przyszłości nie było problemów,czytaj nasze forum, jest tu dużo pomysłów i rozwiązań które możesz zastosować u siebie
_________________ Pozdrawiam Sebastian
Wysłany: 2009-09-03, 20:18
Oglądając Twoje fotki to stwierdzam(ale to moje spostrzeżenia moge sie mylić to tylko fotki) że te pólki sa troszke zbyt wąskie i co niektóre zbyt strome możesz mieć problem z ustawieniem koszy z roślinkami lub samych roślin luzem,ale chyba już po ptakach bo już folie zamówiłeś.
Pomogła: 85 razy Dołączyła: 04 Lip 2009 Posty: 2044 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2009-09-06, 19:42
Jak dla mnie
Popraw półki, bo potem będziesz płakał jak rośliny będą wiecznie w oku lądować, albo wcale ich nie ustawisz. Minimalna szerokość to moim skromnym zdaniem ok 20-25 cm.
W chwili obecnej zapowiada się bardzo dobrze
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 382 Skąd: Poznan-Rokietnica
Wysłany: 2009-09-07, 17:44
Vanka dobrze mówi jak możesz i dasz rade poszez troszke te polki po lewej stronie na fotce1 i bedzie ok.Jak najszybciej ukłdaj folie pogoda w wrzesniu różna deszcze moga zmyć Twoja ciezka prace a po co.
Oczko całkiem fajnie sie zapowiada
Dawaj szersze polki folie wode roslinki i czekaj do wiosny az oczko nabierze zycia
Pomógł: 69 razy Dołączył: 17 Sie 2006 Posty: 1931 Skąd: opolskie
Wysłany: 2009-09-08, 07:31
Sam ksztalt oczka bardzo dobry , ale przyczepię się już do samych brzegów--będzie problem z zamaskowaniem folii , są za strome.Zobacz w galerii melka albo na moich fotkach które pozwoliłem sobie tu wstawić.Brzeg powinien mieć takie krawędzie aby można było na nim postawić kamienie i żwir , wtedy choć byś chciał to nie widać folii (dla zobrazowania odsunęłem kamienie aby bylo widać folię )
_________________ pozdrawiam Darek
Ryzyko zwiększa przyjemność......żyje się tylko raz
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum