To zdjęcia mojego nowego oczka wodnego.Zbudowany z kamieni betonowych b20.
Różne poziomy do roślinności wodnej.Najniższy 30 cm.następny 60cm.najgłębszy 1,5m.
Z boków murki na roślinność szerokie na 12-14cm.Donice długie a wąskie.Pokazane przed
zalaniem wodą.To będzie woda ze starego oczka wodnego,przyległego,przefiltrowana.
Stare oczko do malowania.Ryby też ze starego oczka.Wzdręgi,linki,karasie.Jak przetransportować kwiaty to jeszcze nie wiem.Lilie kwitną cały czas.Niebieski kwiat od sąsiada
rozrósł się strasznie w ciągu tego roku.Co to za kwiat?pszczoły go uwielbiają.Raki też.
Uwielbiały tam przebywać i raki żaby ale raki i żaby ....wiadomo.Żab nie ma.Spróbuję wkleić te zdjęcia waszą metodą.
[ Dodano: 2009-08-21, 19:08 ]
No nie udało się zdjęć wkleić.Na pracę konkursową jest jedno,można podejrzeć.Reszta
jak córka wróci to wklei za 3 dni.Internet mi nie siedzi.
[ Dodano: 2009-08-22, 10:52 ]
Mam pytanie.Jak nazywa się ta roślina wodna na zdjęciu z niebieskimi kwiatami?
Pszczoły ją uwielbiają.Rak lubi tam przesiadywać non stop.
Dziękuję za kilka słów od was.
Jeśli chodzi o pytanie do mnie to odpowiadam,że zamierzam pozostawić oczka
oddzielnie.Cały plan mam jeszcze w głowie.Nie jest prosty.Nadmiar wody będzie w
przyszłości spływał do oczka starszego otworem./rurką/kurkiem/.
Co wiem już teraz w sprawie obu oczek.
1-w każdym oczku będą hodowane inne ryby.Inne rośliny będą.Inne zwierzątka wodne.
2-poziomy w nowym oczku/30cm,60cm/nie będą na stałe dostępne dla wszystkich tam ryb.
Mam przegrody,które to ułatwią.Wkładane z otworami.Tylko małe rybki przejdą,plankton.
Zwierzątka wodne dopiero jak się poważnie rozmnożą zostaną wpuszczone na głębie.
Rybki zjedzą tylko ich nadmiar.A jak znajdą sobie tam schronienie to ich sprawa.Tam ryby
nie pozwolą im zagęścić oczka.Jestem bowiem za naturalnym pożywieniem dla ryb.Musi się jednak rozmnożyć i nauczyć przetrwać.Za kilka dni wlewam wodę.No i cały czas myślę jak
najlepiej przetransportować potem rośliny,ryby.Nie mogę wyłowić ryb i wrzucić do nowego oczka.Trzeba je jakoś oczyścić z mułu.Macie doświadczenie-proponujcie jak to u was było
z przeprowadzką roślin i ryb.Albo gdzie dawaliście na okres czyszczenia.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum