Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2009-08-10, 17:51 Re: Jak najtaniej stworzyc oczko
pyzaadrian napisał/a:
Witam
Mam do was pytanie. Jak najtaniej i w miarę najtrwalej stworzyć oczko wodne? Z czego? Oczko jest robione na ponad 10000L.
A jak już zrobisz nawet najtaniej dzięki dobrym radom tu na forum to i tak zapomnij o odłożeniu kasy! Nie wytrzymasz żeby stale czegos nie upiększać i nie udoskonalać i czegoś tam nie dokupować !
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Pomógł: 3 razy Dołączył: 12 Lip 2009 Posty: 152 Skąd: centrum
Wysłany: 2009-08-10, 20:36
Oczko, to taka studnia bez dna przynajmniej na początek, ale za to ile radości. Naprawdę warto zainwestować.
Ps. wg mnie folia i szybciej można zrealizować pomysł.
a ja sie z wami nic a nic nie zgodze !
Moje oczko jest oczkiem typowo niskobudżetowym, najwiecej wyniosło mnie przy jednorazowym zakupie ? chyba napowietrzacz za ktory zapłaciłem jakos 60zł.
Folia - budowlanka, trzyma juz 3 sezon,
Aparatura ? nie mam bo po co ? 4 lata radziło sobie bez niej, bo nie miałem pradu - teraz jak jest prad nie potrzebuje sprzetu,
No moze co mnie jeszcze wyniosło wieksze pieniadze jak te 60zł to koło stówki zapłaciłem za rybki
no i roślinki - wypad do szkołki to było zostawienie co najmniej 5-6 dyszek na roślinki
Ale oczko to wcale nie znaczy
Folia za 1000zł czy siatkobeton za jakies kosmiczne sumy.
Jak ktos chce to zrobi oczko za yyy 200zł ! i jeszcze na pokarm dla rybek mu starczy
Zaraz powiecie ze wytrzymalosc., ze trzeba wymieniac, pewnie, ale powiedzcie mi ilu z was nie chce zmieniac w swoim oczku z uwagi na to ze zmiana oczka łaczyłaby sie ze zmiana folii za która zapłaciliscie grube pieniadze,
Mi nie jest szkoda foli - 25zł to ja na grillu przepijam - a tyle własnie zapłaciłem 3 lata temu (chyba 3 ) za folie do oczka, która trzyma sie do dzis, z paroma dziurami, jakimiś przetarciami, ale trzyma !
_________________ pozdrawiam Mateusz
Malum nullum est sine aliquo bono
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2009-08-15, 11:13
Zgadzam się z przedmówcą ! Moje oczko jest tego przykładem (gdzieś to juz wyliczałam)
Można bardzo tanio ale pod warunkiem, że ma się ósmy zmysł - pomysłowego Dobromira, żyłkę poszukiwacza - roslinki i kamienie, trochę czasu, pasji, sprytu i niestety siły fizycznej.
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Ja też w swoje oczko prawie nie nie inwestuje, jedyne wydatki to pokarm dla rybek i parę pistii, hiacyntów na wiosnę - nie są to duże kwoty. Więcej wydałem na początku przy budowie, ale że nie stosuję żadnej techniki a oczko sam robiłem to też koszt był niewielki.
Dla chcącego nic trudnego - można mieć ładne oczko bez dużych nakładów.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Advertisement ..:: Sponsor ::..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum