Pomógł: 38 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1414 Skąd: k. Bydgoszczy
Wysłany: 2009-06-27, 21:06
naprawdę ładnie wszystko zrobione, ale zrób coś z tą folią szczególnie pod kaskadą, jeśli to możliwe podnieś poziom wody - folia psuje cały efekt.
Oczko jest piękne, strumyk jest total, bravo
co do słomy - odpuść, naprawdę...
póki rośliny nie urosną przed filtrem daj lampę UV - będzie klar...
Pomógł: 6 razy Dołączył: 16 Mar 2007 Posty: 585 Skąd: Ruda Śl.
Wysłany: 2009-06-28, 06:01
Kawał roboty,strumyk imponujący ale i przyczyną podstawowego błedu,który nie pozwoli na podniesienie poziomu wody w oku.
Ja bym widział dwa rozwiązania-podnieść w górę ujście strumyka(o ile się da) plus brzegi (przy okazji doniczki)obłożyć stojącymi w pionie(niedosłownie-powiedzmy prawie w pionie) większymi ,w miarę płaskimi kamieniami,co pozwoli folii na zniknięcie.
Jeśli propozycja z kamolami mało czytelna,dla ułatwienia zdjęcie w ostatnim poście :
http://forum.oczkowodne.n...der=asc&start=0
Można później jeszcze obsadzic brzegi roślinami płożącymi,które z biegiem czasu będa "schodziły" do wody zasłaniając zbyt urwiste brzegi.
Pomógł: 13 razy Dołączył: 16 Sie 2008 Posty: 382 Skąd: Poznan-Rokietnica
Wysłany: 2009-06-29, 14:28
jkotynia napisał/a:
ciezko bedzie ukryc ta folie, nie mamy zadnego pomyslu
Brzegi tej ochydnej folii jest kilka sposobów ja bym proponował podnies poziom wody lub obsadzic brzegi kamieniami lub obsadzic roslinkami wybierz jakis wariant i daj fotki jak juz bedzie .A oczko i strumyk jest naprawde fajne
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2009-06-30, 09:10
Jedźcie na wakacje na wybrzeże na wysokości Edinburgha !
Całe plaże pokryte są fantastycznymi kamieniami (nigdzie takich nie widziałam)a dojazdy bardzo fajne , inaczej niz w Polsce - parking a za nim już klif. Wiec mozna pełen bagaznik.... Troszke tylko daleko macie... , ale moze warto? Zbieram dziwne kamienie z róznych stron i parę lat temu przytargałam z tych plaż trochę,ale tylko tych niewielkich do ozdoby kwiatów i doniczek , bo nie miałam wtedy oczka. Do dziś wszyscy sie nimi zachwycają.
A Elka ? Cóż ...na zamku w Edinburghu nie rezyduje tak często wiec moze się uda...
A tak serio to bardzo ładne to Wasze oczko i strumień ! Gratulacje !
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Maj 2009 Posty: 26 Skąd: Londyn
Wysłany: 2009-06-30, 21:48
Juz niedlugo beda kamienie, a co do pol to juz objezdzilismy spory obszar ale kamieni ani sladu. Dzieki za Wasze opinie , szczegolnie te o folii bo teraz to i nas ona razi wiec zrobimy z tym porzadek
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 06 Maj 2009 Posty: 26 Skąd: Londyn
Wysłany: 2009-07-02, 09:05
Dzisiaj zabieramy sie za podnoszenie brzegow, moze to sprawi ze folia bedzie mniej widoczna , szkoda , ze nie przemyslelismy tego wczesniej , no coz na bledach wlasnych naljepiej sie czlowiek uczy, efekty wkrotce.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum