Pomógł: 3 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 177 Skąd: Cambridgeshire -U.K.
Wysłany: 2009-05-29, 23:47 Moje małe oczko - Marcinek6661
Witam, chciałbym założyć galerię zdjęć mojego oczka od początku budowy aż po finisz!
Opis też postaram się zamontować na bieżąco!
To pierwsze zdjęcia, wersje robocze!!!
Pomógł: 7 razy Dołączył: 30 Mar 2009 Posty: 347 Skąd: Biała P./Olsztyn
Wysłany: 2009-05-29, 23:56
Wrzuć na to http://www.imageshack.us/ i będzie dobrze. Jeżeli nie chce się Tobie zmniejszać jotpegów to po załadowaniu wybierz ostatni z możliwych linków, jak masz zmniejszone to dawaj pierwszy link "for Website".
Pomógł: 2 razy Dołączył: 18 Maj 2009 Posty: 50 Skąd: Katowice
Wysłany: 2009-05-30, 20:22
Marcinek ja nie jestem znawca i tez poprawiam oczko nadal ale popraw sobie brzegi poniewaz widoczna folia nie jest zbyt fajna a najgorsze jest to ze jak bedzie cieplo to slonce bedzie na nia mocno swiecilo i moze popekac ale ogolnie roslinki masz piekne tylko daj je w ziemie i obloz kamieniami lub zwirkiem jak masz dostep i bedzie lux
RYbki tez sliczne oby sie zdrowo rozmnazaly pozdrawiam
Wysłany: 2009-05-30, 22:10
Fajnie że podobają Ci się moje roślinki, kolekcjonowałem je kilka miesięcy! Trochę też podrosły, ale nadal są jeszcze w doniczkach i będą tam aż do połowy sierpnia, kiedy to moje oczko zostanie zbudowane w 100%. Tak więc będą kamyki, piasek, żwirki, ziemia i co nie tylko, ale ... wszystko w swoim czasie. Oczko nie jest z folii, lecz z formy z plastiku i to właśnie te plastikowe brzegi widać, lecz w przyszłości też ich nie będzie widać. Mam już też wodne roślinki, ale na tych zdjęciach jeszcze ich nie ma. Porobię nowe to wrzucę. Pozdrawiam M.
PS: Rybki są kurcze przepiękneeeeeeeeeeeeee!
Wysłany: 2009-06-01, 19:54 nowa pompa powietrza!
Przesyłam fotki nowego nabytku: jest to nowa pompa powietrza, która będzie zainstalowana w moim powstającym oczku, czy ktoś taką ma, proszę o komentarz w sprawie, czy to dobry zakup i czy do mojego oczka się dobrze sprawdzi? Rady dotyczące obsługi, itp. Pozdrawiam M.
Wysłany: 2009-06-06, 11:11
Hehehe, i rybkom troszkę luksusu w życiu się należy. Nie wiem jak będzie działać na wszystkich 12 dyszach, sam jestem strasznie ciekaw, ale na razie sprzętu i funduszy brak! Pozdrawiam
Dodałem kilka gatunków wodnych roślin, oraz 2 gatunki podwodnych roślinek, są to specjalne roślinki dające duże ilości tlenu dla wody.
Zamieszczam nowe fotki jak to teraz wgląda po zmianach, ale przed wielkimi zmianami w przyszłym tygodniu!!!
Życzę miłego oglądania, pozdrawiam M.
Wysłany: 2009-06-07, 23:28
Witam, właśnie zaczynam psucie oczka!
Wykopałem w czterech rogach kwadratowe pola i wylałem fundamenty bo zaczynam jutro totalną przebudowę!
Rybki są dosłownie w szoku hehehe! Mam patent na daszek!!! Będą kolumny, roślinki wysokopienne, w ruch pójdzie betoniarka, kielnia, dużo piachu, cementu i setki cegieł, lecz cel uświęca środki a z resztą, czego się nie robi dla idei ! ...piękne, cudne oczko!!!
O bajzelku będę informował na bieżąco, albo może wstawię jakieś foty z tych manewrów.
Pozdrawiam M.
Wysłany: 2009-06-08, 18:45
Nie, nie, spokojnie, roślinki jeszcze mam nadzieję że miesiąc wytrzymają w tych swoich małych klatkach, a co do podlewania to rzeczywiście... był horror dopóki nie kupiłem węża!
Jestem na razie zmuszony do nieprzesadzania ich ponieważ nie chcę tego robić ciągle za każdym razem majstrując coś przy oczku, a oczko będzie ukończone z końcem lipca, więc i roślinki wyskoczą z doniczek do głębokiej ziemi!
Dziś włożę nowe fotki, co tam psuję ostatnimi czasy!
Pozdrawiam M.
Wysłany: 2009-06-08, 20:29
Zamieszczam nowe zdjęcia z przebudowy oczka:
Będzie fajny daszek już w tym tygodniu!
Już nigdy żadna mewa czy rybitwa nie upoluje mi żadnej rybki, a i światełko nie będzie gotować mi wody od rana do nocy!!!
Pozdrawiam M.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum