Witam na forum Napisz coś więcej o swoim oczku jakie duże , głębokie jakie masz rośliny, ryby widać że masz fajne i różne. Podoba mi się też ten ostatni duży płaski kamień na kaskadzie
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Witam właśnie udało mi się dodać zdjęcia ,dzięki za odpowiedz jeszcze niewiem jak dodac opis do zdjęc ale i to opanuje.moje oczko ma 6m. długości ,3m. szerokości i 90 głebokie zrobiłem je wiosną 2008 mam tam karaśie, karpiki koi .lina i 2 jeśiotry ,ciekaw jestem co będzie po zimie niemoge się doczekac tak ładnych oczek jak wasze pozdrawiam
Pomógł: 2 razy Dołączył: 28 Lip 2007 Posty: 132 Skąd: Wodzisław Sl.
Wysłany: 2009-01-03, 18:45
Tak, musisz dosadzić roślin (tu na forum na pewno się doczytasz jakich żeby woda była klar)
A pomyślałeś przy budowie o półkach na rośliny szczególnie te na głębokości od 0- 30 cm?
A pomyślałeś przy budowie o półkach na rośliny szczególnie te na głębokości od 0- 30 cm?
nie rób żadnych półek nie mój styl, ale Twoje oczko ma teraz styl. Jakieś nasadzenia wzdłuż brzegu to sknocą. Ja bym nasadził dużo lilii, zacienią wodę, będą współgrały z tym "sterylnym" brzegiem i betonowym murkiem oporowym. Z kolorystyką też bym nie szalał (lilii) by się nie zrobiło landrynkowo.
Ale musisz przepuścić te wszystkie forumowe rady przez swój gust. Moim zdaniem nie ma rozpaczy jak trochę glonów będzie (z akcentem na trochę).
Dzięki za rade, niemam zamiaru dać dużo roślinek bo chce latem podziwiać rybki, jakby ktoś mi napisał jakie dać roślinki żeby się pozbyć glonów. Właśnie zrobiłem napowietrzacz do oczka z 5 lit. banki, narobiłem w niej dużo małych dziurek a w zakrętce wywiertałem otwór żeby wszedł wąż z kąpresora jak myślicie dobre to będzie
Bajbas [Usunięty]
Wysłany: 2009-01-04, 15:38
Linek napisał/a:
kąpresora
kompresor rany po co Ci to?
Linek napisał/a:
jakby ktoś mi napisał jakie dać roślinki żeby się pozbyć glonów
poczytaj na forum, wiele zależy od innych czynników: liczba ryb, nasłonecznienie.
Bajbas
To jest zwykły kąpresor kupiony w obi z banki 5 lit. zrobiłem natleniacz nawet się sprawuje będe go włączał dziennie na godzine i myślę że to coś pomoże i ryb mi nie podusi pod lodem jak myślisz
A nie lepiej kupić napowietrzacz i zostawić włączony na całą zimę , zużyje pewnie mniej prądu niż ten kompresor przez godzinę a i rybki będą bardziej zadowolone
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum