Ja dostałem od Arka cebulki w zeszłym roku,jak na warunki domowe świetnie sobie radzi .Dziś pierwszy raz miała okazje skorzystać z promieni słonecznych
PS.Korci mnie aby spróbować z innymi roślinami ,miejsce na parapecie jeszcze jest
_________________ Pozdrawiam Sebastian
Ostatnio zmieniony przez AurorA 2008-03-19, 21:17, w całości zmieniany 1 raz
Sebastian to strzałka szerokolistna (saggitaria latifolia) - jest to gatunek pochodzący z Ameryki Północnej.Liście ma większe i znacznie szersze od naszych rodzimych strzałek wodnych, ma też ładniejsze kwiaty z żółtymi pręcikami. Bulwki tej strzałki sa tez znacznie większe. Woli ona płytsze stanowisko (błotne ) od innych strzałek. A strzałka japońska obecnie jest uznawana jako odmiana pełnokwiatowa strzałki wodnej.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Dobra wszystko wiem
Jeszcze jednej rzeczy jestem ciekawy , cebulka zimuje czy tylko nowe odrosty .Bo u mnie cebulka nie ruszyła do tej pory ,ta w doniczce jest z odrostu
_________________ Pozdrawiam Sebastian
PORADNIKPORTALSKLEP
Ernest natura ma swoje prawa, ja nie jestem zwolennikiem sztucznego pędzenia roślin - pozwalam im rosnąć na zewnątrz kiedy są do tego gotowe - na pewno będą wtedy zdrowsze i dłużej nas będą cieszyć..
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
PORADNIKPORTALSKLEP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum