Pomogła: 1 raz Dołączyła: 02 Maj 2006 Posty: 250 Skąd: Szczecin/
Wysłany: 2008-03-07, 14:00 Jak płukać żwir
Mam pytanie, jak zabrać sie do płukania żwiru?Jak wrzucę do oczka, to bede miała metną wodę. Zwiru mam pare ton, nie mówię, żę wszystko wrzucę,a le......troche tego będzie. Nie mam zupełnie pomysłu jak, to wypłukać
Można bu spróbować płukać w jakiejś starej misce lub wannie. Tylko że skoro mówisz że to są tak duże ilości to może rozłożyć to po trochu na jakimś kawałku foli i płukać silnym strumieniem wody z węża ogrodowego? Z mojej strony to tyle, poczekaj na sugestie innych.
Ja brałem skrzynkę po ziemniakach kładłem na metalową wannę tak żeby skrzynka była w powietrzu. Do skrzynki żwir, 30s i 20 litrowe wiadro było pełne wyczyszczonego żwiru a wannie zbierała się "gliniana" woda.
Płukac dwie tony,to troszke czasu i wody potrzeba.Jak masz sito do przesiewania żwiru,połóż go płasko na podwyższeniu i lej na nie wodę.Dokładnie ci go opłucze i zostaną odpowiednie kamyczki.
Wysłany: 2008-03-07, 21:00
judym napisał/a:
Płukac dwie tony,to troszke czasu i wody potrzeba.Jak masz sito do przesiewania żwiru,połóż go płasko na podwyższeniu i lej na nie wodę.Dokładnie ci go opłucze i zostaną odpowiednie kamyczki.
Jakbym miała sito do przesiewania żwiru, to bym nie pytała
Wysłany: 2008-03-07, 21:01
Melek napisał/a:
Ja brałem skrzynkę po ziemniakach kładłem na metalową wannę tak żeby skrzynka była w powietrzu. Do skrzynki żwir, 30s i 20 litrowe wiadro było pełne wyczyszczonego żwiru a wannie zbierała się "gliniana" woda.
Doradzamy wszyscy ,a to nie takie proste wypłukać kilka ton .Taczki i skrzynka po ziemniakach odpada ,za długo by to trwało .Sito + karcher najlepsze rozwiązanie ,choć samym karcherem można umyć cały żwir
_________________ Pozdrawiam Sebastian
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum