Chce zbudować filtr glebowo-korzenny i nie wiem czy teraz zacząć budowe czy poczekac do wiosny.Nie wiem czy to dobre rozwiązanie poniewaz chce wode z filtra beczkowego doprowadzic do filtra g-k .Moze lepiej rozdzielic połowa wody do beczki,a reszta do g-k
lepiej z beczki do filtra g-k
w beczce bakterie wyprodukują pożywkę dla roślin a filtr g-k ja wyłapie
ps.cement na pewno sie przyda
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Już mam filterek tylko ze bez roslin Jutro razem z przesadzaniem lili je posadze.Filtr ma wymiary dł.3,6m szer.50cm gł.35-40cm.Za boczne scianki posłużył styropian o grubości 5cm Niestety czarna folia okazała sie podziurawiona wiec musiałem uzyc zółtej To kilka fotek mojch wypocin
Juz odpalony jak widac woda płynie
Tu maskowałem brzeg dopiero sie ucze
No i z tym miałem najwięcej kłopotów odpływ wody jeszcze nie zamaskowany
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 254 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-08-28, 10:57
krokodyl napisał/a:
To mam sie juz zaczą martwic?
Nie zamartwiaj się na zapas ale weż pod uwagę że folia ta może nie wytrzymać zimi, lub słonecznych dni... Pomyśl o kupnie folii do oczek wodnych. W twoim przypadku (jak na moje oko) to nie będzie duży wydatek Narazie nasadź roślinek, niech sobie czyszczą wodę i filtrują ją, a w przyszłym roku zdecyduj się na wymiane foli... To nie jest przecież wymiana folii w oczku tylko w małym strumyczku...
najlepiej wymienić folię jak najszybciej, bo jak roślinki się rozrosną to będzie większy problem z wymianą. jak nie masz możliwości wymiany teraz to tak zamaskuj folię aby do niej nie docierało wcale słońce - bo właśnie tu popęka. wystarczy obłożyć jakimkolwiek materiałem czy włókniną.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Mar 2007 Posty: 254 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2007-08-28, 21:33
AurorA napisał/a:
najlepiej wymienić folię jak najszybciej
No co ty Aurora, po takiej pracy trzeba się najpierw nacieszyć pracą krokodyl, lepiej zakryj folie tak jak mówi AurorA i w przyszłym roku zakasaj rękawy
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum