Coś cudownego - uwielbiam maksymalnie zarośnięte oczka A to jest jednym z najpiękniejszych. Uroda kwiatów lilii po prostu powala. Aczkolwiek wada jest taka, że słabo widać traszki pewnie
Super Jak sie sadzi te rojniki w kamieniach?? bo przyznam ze ciekawie to wyglada
Rojnik potrafi rosnąć praktycznie bez podłoża - między kamieniami jest beton a one sobie radzą już kilka lat. Powciskałem po prostu je kiedyś w zagłębienia.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Widziałem na własne oczy tydzień temu,troszkę zarosło od tamtego czasu .Arek jak karpiki , bo u mnie były ciche,skryte ale od dwóch dni to się zmieniło,szczególnie ten największy,biorą się za rośliny .Zaaklimatyzowały się
_________________ Pozdrawiam Sebastian
U mnie roślin nie ruszają, albo tego nie widzę bo tyle ich jest, ale żarcie biorą chętnie. karmie często a karpiki pierwsze w kolejce. Przez pierwsze kilka dni widać było że nie znają tego pokarmu - pływały razem z innymi rybami do paśnika ale nie wiedziały co robić. Teraz wcionaja ile wlezie. zauważyłem pewną inteligencje karpia w stosunku do karasi i linów. zawsze część pokarmu wpływa między pistie i hiacynty - karasie go nie widzą i pokarm sie rozkłada a karpiki wszystko dokładnie zbierają przeczesując zakamarki.
---------------------
PORADNIKPORTALSKLEP
Ja widziałem u Jacka inteligencję karpików,potrafią z liści lilii zbierać pokarm.Potrafią liść utopić ,albo robią fale i zmywają pokarm z liści .Cwane bestie
_________________ Pozdrawiam Sebastian
a poniżej kwitnąca aurora
---------------------
PORADNIKPORTALSKLEP
Czy to są tylko karasie czy i karpiki i ile ich jest bo wydaje się ze bardzo dużo
w tym punkcie jest ich dużo bo tu daję żarcie
są to karasie + dwa linki + dwa kojaki od Jacka (widać na fotkach)
Dorosłych karasi kilka a reszta to własny przychówek z poprzedniego roku (kilkadziesiąt)
---------------------
PORADNIKPORTALSKLEP
Witam wszystkich jak tak oglądam wasze oczka to mam ochotę zrobić swoje i zrobię na przyszły rok bo teraz jestem na wyjezdzie. Mam pytanie do AurorA: czy takie lilie mogę u Ciebie zakupić.
Serdecznie wszystkich pozdrawiem
Byłem dziś z aparatem zapolowac na moją krowę, ale dobrze się schowała
ale coś popstrykałem
fascynuje mnie bardzo limnobium rośnie zdrowo i kwitnie- pojedyncze liście maja ponad 5 cm
tu ładna sztuka na dłoni
to parę sztuk
a to kwiat - nie jest zbyt urodziwy - to taka gwiazdeczka, ale ładniejszy i ciekawszy od kwiatów pisti, które tez mi ładne kwitną. Hiacynt oczywiście notorycznie odmawia wydania kwiatów
A oto kwitnąca Aurora, ale patrzcie na liście nie na kwiat
a tu inny kwiat aurory (ostatni dzień kwitnięcia) wyraźnie widać pomarańczowe pręciki.
I na koniec kwitnąca hollandia - zapach przepiękny - zwykle lilie rosną w miejscu trudnym aby można było powąchać kwiat, ale tu mogę bez problemu do niego podejść
a i jeszcze kot, który spędza mi sen z powiek
jak ktoś ma blisko i chce trochę pistii to zapraszam
---------------------
PORADNIKPORTALSKLEP
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum