Pomógł: 37 razy Dołączył: 27 Sty 2006 Posty: 1600 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2006-08-03, 09:09 Ropucha szara
Taka oto śliczna paskuda zamieszkała sobie przy moim oczku. Przemieszcza się między gęstwiną pędów liliowca a rozłożystymi i dającymi cień liśćmi tui.
http://img147.imageshack....dscn9462dg1.jpg
Hubert, dobra fotka a ropuszka jeszcze śliczniejsza Ja także mam swoją znajomą ropuchę mieszkającą przy oczku, spotykam ją w zasadzie co wieczór od maja. Jest bardzo sympatyczna. Mam jeszcze żabę trawną znajomą - w zimne wieczory kąpie się na płyziznie. Widocznie lubi siedzieć w ciepłej wodzie
Pomógł: 21 razy Dołączył: 15 Maj 2006 Posty: 2634 Skąd: Podkarpackie
Wysłany: 2007-03-27, 08:28
moja królewna już jest w oku (a może królewicz akurat, bo jest mniejszy) siedzi tak pod wodą już 2 dzień w tym samym miejscu dzisiaj widziałem ropuchę większą dwa razy prawie od tej na focie
Chciałbym,żeby u mnie w oczku rozmnażały się ropuchy szare Widuje je czasem na łąkach, ale w moim oczku jeszcze nie godowały Może w przyszłym roku.
To chyba jest spowodowane ich silną więzią do stawów w których sie urodziły. Czy jest szansa,że zmienią ich rodzimy staw na mój??
Dzisiaj widziłem dwie ropuchy szare. Jedna była baaardzo duża, a druga mała. Wygladało to jak samiec i samica.
Wpuściłem je do oczka.
Ciekawe czy na wiosne sie zjawią?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum