czy czesto spotykacie sie z białym linem? ja tylko raz w zyciu no i kupiłem, teraz jednak nigdzie nie moge dostać!!!
czy jest jakiś sprawdzony sposób na tarło linków! raz w życiu mi się wytarły i było to już we wrześniu! przetrwała tylko jedna sztuka! a ten biały to samica...tarło wygląda fenomenalnie
Wysłany: 2007-05-08, 13:34
zawsze w naturze sotyka sie albinosy
na 100 000 szt narybku sieji zawsze mam kilka sztuk
ale potem gina mi w stawie
na jesienych odlowach juz zadnej sztuki nie mam
pierwsze słysze, ale nie neguje! myślałem, że ten mój biały lin to jakis bochomaz genetyczny w stylu tych karpi koi czy kolorowych karasi!
dodam, że jak go kupiłem to miał czerwony łeb! teraz jest cały biały! trochę tego nie rozumiem, czyli mam się nie łudzić i nie szukać bo raczej 2 takiegojuz nie znajde? a jak już znajde to jak one się rozmnoża to wyjdą zwykłe liny a nie białe ???????
Na tej fotce są dwa białe karpie koi , jeden głębiej metaliczny i dwa liny jeden pomarańczowy z brązowym grzbietem i drugi ten u góry prawie biały nie wiem czy takiego miałeś na myśli , ale jak tak to są one osiągalne choć niezbyt często
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Ostatnio zmieniony przez JAREK G 2009-04-19, 23:52, w całości zmieniany 1 raz
Jeśli chodzi o tarło linów to nie mają specjalnych wymagań tylko czysta woda i żwirowate dno. Lin na zdjęciu JARKA G nie jest albinosem bo ma plamki czarne ( czy twoja rybka ma czerwone oczy? ) możesz zmieszać go ze złotym linem. Jeżeli jego allele są dominujące to młode będą białe, a jeśli nie to przynajmniej 1/4 narybku powinna odziedziczyć po nim cechy. Jeżeli jest albinosem to może być gorzej bo jest 50% szansy, że jest nosicielem albinizmu. Jakie masz głębokie oczko ( albinosy, które są pozbawione melaniny mogą się łatwo przegrzać i zginąć )
,,myślałem, że ten mój biały lin to jakis bochomaz genetyczny w stylu tych karpi koi czy kolorowych karasi! " - i masz rację to mutancik jak koi czy złote rybki bo na pewno nie jest albinosem. Jeżeli zmieszasz ze złotym linem to masz spore szanse na białe maluchy.
Obserwując komentarze dotyczące polskich platform, można zauważyć, że użytkownicy często zwracają uwagę na to, jak szybko można znaleźć podstawowe informacje oraz czy strona działa stabilnie. W wielu dyskusjach gracze wspominali https://konkurscinemacity.pl/ jako miejsce, gdzie dostęp do najważniejszych sekcji jest prosty, a interfejs nie sprawia problemów nawet przy wolniejszym połączeniu. Komentarze podkreślały, że przejrzystość i brak zbędnych elementów zwiększają komfort korzystania z serwisu.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum