Wysłany: 2006-06-15, 04:46
po przeczytaniu postow stwierdzilem,ze z regoly opieracie sie na wiedzy ksiazkowej, a wiadomo powszechnie,ze autorzy z regoly przepisuja teksty nie wnoszac nic nowego
w tym roku wraz ze stacja morska w helu przeprowadzamy badania jaki jest rzeczywiscie jadlospis roslinny amura bialego
wbrew wszelkim opiniom, nie jest az takim milosnikiem glonow jak to w ksiazkach pisza
jesienia opisze Wam dokladnie jak wyglada jadlospis amura
pozdrawiam
Jacek
_________________ pozdrawiam
Jacek
wallclock [Usunięty]
Wysłany: 2014-11-15, 21:48
Ja mam w stawie 30 amurów i kupe zielska. Żadnego sajgonu z roślinnością mi nie zrobiły. Dokarmiany amur nie ruszy zielska!!!
Pomógł: 9 razy Dołączył: 27 Gru 2014 Posty: 143 Skąd: Kraków
Wysłany: 2014-12-28, 23:45
wallclock napisał/a:
Ja mam w stawie 30 amurów i kupe zielska. Żadnego sajgonu z roślinnością mi nie zrobiły. Dokarmiany amur nie ruszy zielska!!!
Być może wiele zależy od specyfiki zbiornika i przede wszyskim od szybkości wzrostu roślin. U mnie 8 szt amura długości około 60cm każdy wyżerały każdą roślinkę w dużym stawie. Nawet pałka utrzymała się zaledwie w jednym miejscu, gdzie amury nie były w stanie wpłynąć - łacha o głębokości około 10cm. Wszystko od głębkości 20cm w górę wycięte do źdźbła. Amury przeniosłem do drugiego stawu, mocno zarastającego - po dwóch latach będzie widać czy jedzą czy nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum