Pomógł: 68 razy Dołączył: 14 Kwi 2009 Posty: 1871 Skąd: Kraków
Wysłany: 2016-07-26, 14:24
taniw napisał/a:
Jak coś będzie nie tak to proponuję porady kolegi Wolanina
Jak coś będzie nie tak, to proponuję przyjrzenie się sprawdzonemu klasycznemu filtrowi z wątku Vivita. Pralki, bębny i okapy to już technika wymuszona wymaganiami dla koi, nie każdy musi sięgać po ten hardkor
Pomógł: 12 razy Dołączył: 06 Lip 2008 Posty: 653 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2016-07-27, 11:32
YourName napisał/a:
Dziękuję wszystkim za pomoc, dowiedziałem się wszystkiego co chciałem się dowiedzieć
Witam. Wszystkiego, to nigdy nie będziesz wiedział. Jestem pewien, że w tym tygodniu odezwiesz sie. Ja jestem od dłuższego czasu na forum i nadal jestem zielony jak trawa na Twoim podwórku. Poza tym, dobierając pompę powinieneś uwzględnić filtrację wody z oczka. Jeśli zdecydujesz się na filtracje przy użyciu np. filtra z beczki, to wydajność pompy powinna zapewnić 2 -3 krotny ( o ile pamiętam z postów forumowiczów) przepływ wody z oczka przez filtr beczkowy. Zatem policz ile orientacyjnie wynosi pojemność Twojego oczka. Ryba2008
_________________ Wszyscy jesteśmy Aniołami z jednym skrzydłem. Będziemy latać tylko wtedy, gdy obejmiemy drugiego człowieka. Bruno Ferrero
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum