Na pewno szybko się rozejdzie po ludziach bo widzę że puszcza dużo młodych, pewnie nie długo u mnie tańsze sadzonki będą. W następnych latach cena na pewno spadnie bardzo.
dodaje obiecane parę fotek:
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Jeżeli czubek pąka kwiatowego wystaje już ponad taflę wody i widać czerwone płatki to po jakim czasie powinien rozwinąć się kwiat ? Dodam że musiałem spuścic ok 7 cm wody po czym uzupełniłem i zalałem pąk na ok 1 cm. Ale teraz czubek pąka już wystaje.
Ta odmiana naprawdę mnie fascynuje, codziennie lecę sprawdzać jeszcze przed śniadaniem co ciekawego się pokazało. Każdy kwiat to niespodzianka, a żadna rewersja nie jest taka sama. Każdego dnia więc ta lilia mnie zadziwia. Jak znajdę trochę czasu dam fotki żeby pokazać jakie dziwaki ostatnio się pokazują. Rewersję są w mniejszym lub większym stopniu nawet na co 3 kwiecie. Nie wiem czemu mam takie dobre wyniki bo Hydroflorze nie było jeszcze żadnej i nikt inny też się nie chwalił.
ps.
Można już kupić sadzonki w niższej cenie, ale na razie jest ich mało więc ilość ograniczona.
Witam!
kiedyś kupiłem Wanvise, trzymałem ją około tygodnia w pojemniku z wodą (czekałem aż wymienię wodę w oczku) Do tego pojemnika wkładałem inne rośliny z oczka w którym wymieniałem wode. Pech chciał że przez przypadek połamałem wszystkie liście, jak i pąka kwiatowego I w tym miejscu zaczyna gnić... czy jest możliwość odratowania tego kłącza? Jest dosyć spore...
Jakbym odciął ugnitą część kłącza i zasmarował nadmanganianem to wypuści liście w innym miejscu?
Ja u mnie mam za dużo paków i kwiatów bo stwierdzić czy to norma. Mam kupę i pod wodą ,ale nie wiem czy to przekwitnięte czy nierozwinięte. w każdym razie kwiatów jest dużo.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Advertisement ..:: Sponsor ::..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum