Tu wstawiłem mój filtr, który pracuje od soboty i chciałbym się zapytać was ile dni -tygodni musi chodzić żeby była czysta woda. Czy 2 beczki wystarczą jako skład filtra i czy wkłady w beczkach są wystarczające?
1. Beczka pocięte peszle
2. Beczka keramzyt
Już 3 razy czyściłem filtr czyli wywalałem wkłady płukałem je i wylewałem nieczystości z beczek.
Brakuje mi jeszcze zaworów odprowadzających nieczystości z filtrów oraz zaworu do zamknięcia dopływu do beczki.
Przyłącze się do tematu peszel czarny karbowany , jest to peszel , który może być używany na statkach morskich ( ma takie dopuszczenia ), także do każdego oczka się nadaje , pracuję w hurtowni elektrycznej i mamy takie peszle .
adxan zgadza się woda ucieka pod ostatnią półką i spływa trochę pomiędzy kaskadę, a oczko. Myślałem nad 2 rozwiązaniami :
1. Podłożyć czarną folie pod kaskade i obłożyć kamieniami.
2. Położyć folię i oblepić cementem, żeby powstał taki jęzor ale, żeby nie przywierał do oczka (wieńca).
Dlaczego maskowanie lipa? W weekend montowałem zawory spustowe do beczek i opuściłem beczki o 1 cegłę niże jest ciut lepiej ale jeszcze podbuduje o 1 kamień zasłonę. Nie widziałem innego maskowania beczek.
Ja miałem odpływy tak wysoko po montowane jak ty, i zdarzały się dni że woda wylewała się z beczki a po godz. wszystko znowu było ok. Tak zdarzało mi się pary razy i kupę wody przez to straciłem. Do tej pory nie wiem czemu tak się działo. Kupiłem kos zna śmieci 240 litrów odpływy po montowałem niżej o 30 cm od krawedzi górnej kosza i teraz jestem chyba bezpieczny
Ja miałem odpływy tak wysoko po montowane jak ty, i zdarzały się dni że woda wylewała się z beczki a po godz. wszystko znowu było ok. Tak zdarzało mi się pary razy i kupę wody przez to straciłem. Do tej pory nie wiem czemu tak się działo. Kupiłem kos zna śmieci 240 litrów odpływy po montowałem niżej o 30 cm od krawedzi górnej kosza i teraz jestem chyba bezpieczny
Fajnie to wszystko wygląda
Dziś montowałem zawór na dopływie i mogę powiedzieć, że mam już kompletny filtr z zaworek na dopływie i zaworami w beczkach na oczyszczanie. Co do wypływu z beczki to tylko się zdarzy jak w przepływie między beczkami będzie powietrze i tworzą się podciśnienia tak mi się wydaje, że ktoś pisał o odpowietrzniku jak stosujecie takie to dajcie propozycje.
Został mi tylko do zrobienia wypływ wody z kaskady pod ostatnią półką ale to zamierzam w Sobotę rozwiązać podłożyć folię.
Podczepie sie pod temat: czy ktos moglby mi pokazac np na alledrogo co trzeba kupic aby wykonac szczelne przejscie przez beczke rura pcv 50? Czytalem, ze stary mechanizm od spluczki, ale jakos tego nie widze. Dzieki!
Podczepie sie pod temat: czy ktos moglby mi pokazac np na alledrogo co trzeba kupic aby wykonac szczelne przejscie przez beczke rura pcv 50? Czytalem, ze stary mechanizm od spluczki, ale jakos tego nie widze. Dzieki!
Ja mam szczelne przejście do PCV50 wykonane z dwóch złączek PE50 - jedna z gwintem wewnętrznym, druga z zewnętrznym i do tego dwie uszczelki gumowe do połączeń kołnierzowych DN50.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum