2 tygodnie temu wpuściłem do oczka 22m3 około 30 karpi KOI w rozmiarze około średnio 15-20cm. Jak się już trochę oswoiły to zaczęły pływać po całym oczku. Jednakże mają swoje ulubione miejsca. Jest to wypływ wody z filtra i pod kaskadą. Czy to świadczy, że mam za mało tlenu w wodzie, a może po prostu ryby lubią być w przepływie wody. Nie pływają pod powierzchnią i nie próbują łapać powietrza. Dodam jeszcze, że 3 dni temu zmieniłem im pokarm z Tropicala na Hikari i 2 sztuki padły. Prawdopodobnie po zmianie pokarmu. zaczynam się zastanawiać czy zmiana pokarmu mogła zabić 2 ryby czy może brak tlenu.
Jeśli ryby nie łapią powietrza z nad lustra wody to nie powinieneś mieć deficytu tlenu .
Choć 2 rybki padły więc warto byłoby się zastanowić jaka była przyczyna . zmiana pokarmu raczej nie ma nic do rzeczy . Jakim produktem Hikarii je karmisz ?
Rybki lubią świeżą wodę , dlatego przebywają w pobliżu filtra . W dodatku pompa wciąga żyjątka z wody i przetrasportowuje je w kierunku wylotu wody z beczki . Ryby czatują tam na nie
Robiłeś testy wody ?
Może z wodą coś nie tak .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum