Wysłany: 2014-05-17, 19:55 Małe stadne gatunki zimujące.
Ostatnio naszła mnie myśl. Chciałbym w oczku jakieś małe rybki stadne, pokroju (wielkościowo) neonka innesa np. Z krajowych to nie widzę opcji raczej, może są jakieś zagraniczne ryby zimnowodne które są malutkie ?
Czy tylko ryby tropikalne są takie ?
Fajnie było by oglądać taką ławicę 20-30 małych kurdupli
Słonecznica, różanka, kiełb.... wędkuję trochę lat ale jak takiego szkraba wyciągnąć bez uszczerbku ? za podrywkę nie chcę wylecieć z koła o rożance wiadomo ochrona, ale jak teraz ma się to do słonecznicy ? Pamiętam że w '11 były spory o jej ochronę...
[ Dodano: 2014-05-18, 03:02 ]
Ale wtopę zrobiłem z tą podrywką jest już jakiś czas dozwolona, ale jako że nie łowiłem na żywca to nie dotyczył mnie przepis i go nie śledziłem
Kwestia teraz że na podrywkę możemy łapać żywca, co w sumie teoretycznie zabrania mi złapania rybki i wzięcia do oczka
To w sklepach można kupować żywce jeszcze ? a co z przepisem o pozyskiwaniu żywca ze zbiornika w którym łapiemy na niego ? Chyba że to martwy przepis jeśli tak to jutro odwiedzam sklepy wędkarskie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum