Pomógł: 30 razy Dołączył: 05 Paź 2012 Posty: 569 Skąd: ok. Olkusza
Wysłany: 2014-05-11, 13:10
Jeśli bez usuwania świerków to proponuję wkopać grube blachy, wydaje mi się to jedynym sensownym zabezpieczeniem, ewentualnie jakieś betonowe płyty.
U mnie obok oczka również rosną świerki i przy kopaniu również usuwałem korzenie, do tej pory folii nie przebiły
Problem jest i myślę.że najbezpieczniej dla oczka byłoby usunąc świerki,bo nawet jeśli wytniesz korzenie w pewnej odległości to i tak wkrótce pojawią się nowe. Można zabezpieczyc folię od strony drzew jakimś mocnym podkładem (np.dywan, plandeka) albo zrobic ściankę z siatkobetonu ale 100% gwarancji to nie da.
Z tego co zauważyłem to większość oczek ma posadzone wokół siebie jakieś drzewa etc...
Jeśli nie znajdę innego rozwiązania niż wycięcie świerków to będę musiał sobie odpuścić oczko bo wycięcie świerków nie wchodzi w w gre.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum