U mnie robale przeznaczone są przede wszystkim dla okonia. Od pewnego czasu, gdy orfy, liny i karasie posmakowały w tym rarytasie, bandzior ma problem bo do stołu tłok. Muszę robić podpuchy dla zmyły żeby mu coś podrzucić w innym miejscu niż tam gdzie zebrała się cała sfora. Woda się gotuje. Pływający pokarm też bardzo sprawnie jest wybierany.
Hej ryby u mnie jeszcze nie biora pokarmu czemu jak czytam to widze ze u was pobieraja.Kupilem dzisiaj inny pokarm i nic moze jeszcze za wczesnie i woda pewnie nie ma 10c .
Pomógł: 3 razy Dołączył: 03 Sie 2008 Posty: 229 Skąd: Biłgoraj
Wysłany: 2014-04-05, 20:51
Ja dzisiaj sypnąłem moim trochę ale jakoś nie specjalnie się ucieszyły,zjadły wszystko ale bez entuzjazmu.Myślę że jeszcze trochę za zimno na pluski przy jedzeniu.
U mnie też od około miesiąca jedzą najpierw była ochotka + dżdżownice a tak od 2 tygodni pałeczki pływające:) a od środy po trochu karmie tonąca karma ale małymi porcjami bo woda jeszcze nie za ciepła:/
Nie wiem czemu, ale moje karasie i Orfa w ogóle nie są zainteresowane robakami, a rzucałam im takie świeżo wykopane dżdżownice
Co prawda po roku, ale może znam odpowiedź na Twoje pytanie, a jest nią puenta tego dowcipu:
Na przedwiośniu facet łowi ryby na robaki, ale mu nie biorą.
Siada obok drugi wędkarz i ciągnie jedną za drugą.
Niefartowny wędkarz przygląda się na co łąpie jego kolega i widzi, że też na robaki. W końcu nie wytrzymuje i pyta go o co chodzi ?
Gość coś bełkocze niezrozumiale, w końcu widząc że go kolega nie rozumie wypluwa z buzi jej zawartość i mówi już wyrażnie: "robaki MUSZĄ być ciepłe"
A żeby nie było całkiem ja swoje już od 3 tygodni częstuje małymi porcjami surowej pszenicy, wieczorna dawka rano znika bez śladu.
Ps. Mam nadzieję że się nie obrazisz i i potraktujesz to z dużym
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum