witam mam wielki problem mam około 10 karpi koi które dziwnie sie zaczly zachowywac siedza na dnie kilka z nich leży na boku przez kilka minut po chwili tak jak by doszła do siebie popływa na chwilke jak by jej nic nie było ale po jakims czasie znowu to samo na dno i lezy na boku co to moze byc wymieniłem wode wyczysciłem filtr soliłem wode i nic nie pomaga może ktoś miał cos podobnego z góry dziekuje
Cześć Kamil.
Opisz trochę bliżej przypadek. Czy ryby są w oczku, zbiorniku, nowe, czy stare, parametry wody - KH, pH, NH3, temperatura.
Po co wymieniasz wodę i czyścisz filtr ?
tak zimowały u mnie w oczku ale juz niestety kilka sztuk padło kilka wyzdrowiało a tak na marginesie jakie jest najlepsze lekarstwo na plesniawke z która kolega nie daje sobie rady co jakis czas ktoryś karp jest chory na to świństwo nadmaganian potasu zastosował i nic nie pomogło moze ktoś pomorze z jakims lekiem z góry dziekuje
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2014-04-09, 16:14
kamil86 napisał/a:
tak zimowały u mnie w oczku, ale już niestety kilka sztuk padło. Kilka wyzdrowiało, a tak na marginesie jakie jest najlepsze lekarstwo na pleśniawkę z którą kolega nie daje sobie rady? Co jakis czas któryś karp jest chory na to świństwo. Nadmanganian potasu zastosował i nic nie pomogło, może ktoś pomorze z jakimś lekiem? Z góry dziękuję
Może być Pomorze Zachodnie, ale jeżeli chodzi o pomoc, to pomoże.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum