Pomógł: 2 razy Dołączył: 04 Sty 2010 Posty: 433 Skąd: 40 km od Lublina
Wysłany: 2013-08-06, 22:03
odpowiedzą Ci jak mi
Ze ta pompa ma 4600 ale bez obciążenia,a piszą że pompa do filtrów hehehe
mam oase 3000 l przepływu i daje o niebo lepiej niż ta chińszczyzna
Moja rada załóż węża 32 ssawnego jakieś 8 zł metr i o niebo się poprawia ,te węże są gładkie w środku i nie hamują przepływu a ten wirnik u mnie jest identyczny .
i jeszcze jedno: Kupiłeś jak piszesz pompę Jebao to niech Ci dadzą jebao!!!
Aquaela starszy model PF-4 o wydajności 3000 tys l mocy 40W i pomimo zanurzenia około metr pod wodą na tym samym wężu śmiga aż miło, jedyna wada to notoryczne ścieranie ośi wirnika.
Od paru już lat w pompach Aquael są ośki wirnika ceramiczne i ten problem nie występuje
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Miałem już ją wysłać ale znajomy elektryk podpowiedział żebym rozebrał pompę i wyczyścił bo może jakieś zanieczyszczenia się tam dostały. Tak zrobiłem ale było prawie czysta prócz malutkiego opiłka metalowego. Wyjąłem go ze środka i poskładałem pompę i jak widać jest dobrze. Czy to była przyczyna tego poboru prądu to nie wiem ale jeśli nie to co innego.
_________________ Życie jest piękniejsze gdy choć jedna ściana jest zielona.
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum