Jebao ma typowe żarniki takie jak Aqua-el. Generalnie nie da się zamienić bo są inne wtyczki. Taki sam wtyk na 4 pin mają lampy 24W, 18W i 36W, ale zostaje kwestia długości i zasilacza.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Technologia filtra UV do źródeł światła stosowana jest w różnego typu świetlówkach i lampach większych mocy, np. w lampie http://www.gitmarket.pl/o...talohalogenkowa. Kwestia tylko dobrania odpowiedniej oprawy i możemy wymienić żarnik, kiedy nam się podoba.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 1403 Skąd: Radom
Wysłany: 2016-03-04, 12:22
Siemanko. Porada potrzebna.
Jak rozbierałem filtrację na jesieni potłukł mi się tubus w filtrze NPF-30. Po długotrwałych poszukiwaniach znalazłem w necie tubus do tego filtra, opisane wszystko ok. 11W itd. Kupiłem. Jak przyszedł to wydawał mi się jakiś krótki. Dzisiaj mam wolne i postanowiłem zrobić przegląd sprzętu okołooczkowego i tak jak myślałem jest sporo krótszy od tego co był w filtrze - oryginalny żarnik nijak do niego nie pasuje. Za to stary żarnik 9W pasuje idealnie.
I teraz pytanie - są jakieś krótsze żarniki 11W czy się w sklepie walnęli choć sprzedawca tubusa sprzedaje również filtry NPF-30 pod swoją marką? I czy jak bym ewentualnie nie załatwił krótkiego żarnika 11W albo wymiany tubusa na dłuższy, włożenie do tego filtra lampy 9W skutkowałoby czymś poza oczywiście krótszą żywotnością żarnika. Testowo lampa 9W hula w tym filtrze tylko starter nieco głośniej buczy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum