Pomógł: 9 razy Dołączył: 06 Maj 2012 Posty: 559 Skąd: DĘBICA,podkarpackie
Wysłany: 2013-07-03, 18:29
Są.Ja raz kleilem dziurę o dlugosci ok 10cm takimi lastrami do klejenia dziur w basenach trzymalo to 2 sezony az w koncu bylem zmuszony wymienic folie bo powiekszalem zbiornik.
Pozdrawiam,
_________________ Ptaki są moją pasią-golębie to ukoronowanie tej pasji.
Jeżeli jest to filia EPDM to nie ma problemu. Proszę poczytać mój wątek przez ostatnie 3 strony to widać metodę wulkanizowania folii EPDm skuteczność gwarantowana przez producenta...
Z foliami jest zawsze prędzej czy później problem wydaje mi się, że robiąc już staw kąpielowy lepiej zrobić go z betonu i zabezpieczyć przed przesiąkaniem jakimś impregnatem.
jeśli chodzi o parowanie to tutaj ciekawe informacje
http://staw.bieleccy.com.pl/str1_wskaznik.html
jeśli chodzi o nieszczelność, no cóż zlokalizować i zakleić, chyba nikt nic mądrzejszego nie wymyśli, oczywiście dobrze byłoby znać poziom do którego wody ubywa, być może specjalistyczne firmy mają jakieś sposoby, spróbuj u nich
pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum