Słuchajcie.., miałem świadomość tego , że wydajność pompy spadnie,
tylko nie sądziłem , że aż o tyle procent,
Wylot z filtra jest około metra od poziomu wody, tak chcę i tak musi zostać, będzie tam mini wodospad (kaskada), koszt może większy , ale szum spadającej wody po kamieniach (bezcenny)
Aznar33
Czytałem dużo o Twoich experymentach z filtracją , zauważyłem , że Twoim priorytetem , jest połączenie dobrej filtracji +oszczędność energii , ale w moim przypadku się to nie sprawdzi , ponieważ błędy młodości , ktore popełniłem budując oczko ( jakieś 15lat temu)wykluczaja modyfikacje..
filtra nie zakopie , nie mam gdzie , a i tak chcę kaskade, więc co mam zrobić
Zmienię tylko zasilanie o grubszym przekroju , jak robiłem zakupy ,w tej mojej mieścinie, to tylko mieli zawór 3/4 cala , więc byłem skazany na niego, poszukam teraz coś większego..
a tak z ciekawości odłączę wąż od filtra i zmierze ile daje po wyjściu z lampy uv
Słuchajcie.., miałem świadomość tego , że wydajność pompy spadnie,
tylko nie sądziłem , że aż o tyle procent,
Wylot z filtra jest około metra od poziomu wody
Wrzuć jakieś zdjęcia. Wydajność nie powinna Ci spaść o 70% na wysokości metra.
Cytat:
zauważyłem , że Twoim priorytetem , jest (...) oszczędność energii
Pochodzę z Krakowa, a to oznacza, że jestem centusiem
Cytat:
błędy młodości , ktore popełniłem budując oczko ( jakieś 15lat temu)wykluczaja modyfikacje..
filtra nie zakopie , nie mam gdzie , a i tak chcę kaskade, więc co mam zrobić
Wymówki panie dzieju. Możesz mieć filtr zakopany i kaskadę. Nie będę jednak zmuszał, ważne, żeby to był świadomy wybór.
Cytat:
Zmienię tylko zasilanie o grubszym przekroju
Cytat:
a tak z ciekawości odłączę wąż od filtra i zmierze ile daje po wyjściu z lampy uv
Nie zapomnij podnieść węża na wysokość wody w beczce.
A tak swoją drogą, to bardzo skomplikowałęś te wkłady. Nie będzie prosto tego czyścić.
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2013-05-30, 17:11
Ciekawa jestem obudowy kaskady, czy to będzie murowany chiński domek ?, można naprawdę różne rzeczy wymyślić. Na razie nie podoba mi się, ale czekam cierpliwie na obudowę, na pewno będzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum