Najszybciej żwir wypłuczę się w betoniarce.
Sposób sprawdzony.
Żwir + woda, kręcimy betoniarką , wodę wymieniamy, czynność powtarzamy aż do uzyskania zamierzonego efektu.
Szybciej jest ręcznie. Dwa zbiorniki na wodę trochę większe od koszyka plastikowego po owocach lub warzywach taki czarny. Lejemy tam wodę i raz płukać w jednym i zaraz płukać w drugim potrząsając koszykiem (w nim żwir). Tylko 3 łopaty. Ja tak 2,5 t płukałem w kilka godzin.
_________________ Życie jest piękniejsze gdy choć jedna ściana jest zielona.
Pomógł: 30 razy Dołączył: 05 Paź 2012 Posty: 569 Skąd: ok. Olkusza
Wysłany: 2013-05-21, 20:44
Ja to właśnie wczoraj przerabiałem, kupiłem tonę żwiru rzecznego, pakowanego w worki po 25kg, podobno płukanego. Wziąłem starą wannę nalałem do niej wody a potem wypłukiwałem w tej jednej wannie po ok. 5 worków i sypałem do strumienia i tak z całą resztą, chociaż i tak mi brakło tego żwiru niestety (wszystko płukałem ręcznie). Żwir po wsypaniu do strumienia mimo wszystko, że dobrze wypłukany to i tak troche zmącił wodę. Tak, że moim zdaniem jakoś bardzo dokładnie nie da się wymyć żwiru ale i tak mimo wszystko warto, bo jak już coś robić to robić to na całego, konkretnie.
Ostatnio zmieniony przez Freakazz 2013-05-21, 21:18, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum