O tych sumowatych to prawda, kiedyś oglądałem o nich program. To jakiś mały gatunek ,który żył w małej sadzawce ,która w porze suchej wysychała, ryby musiały przepełznąć ileś tam metrów do większej a zarazem głębszej wody.
A do stawu 20x8x1,8 nadawałby się taki węgorz? Pokarmu miałby dosyć w postaci karasi. Ale niedaleko jest rów melioracyjny a ok 500m dalej większy staw. Zdezerteruje?
Na każdego Węgorza przyjdzie kiedyś jego czas i tak popłynie sobie na gorące harce. Musiałbyś co kilka lat dopuszczać młodszych egzemplarzy. Idąc za wikipedią. . . W wodach słodkich przebywają zazwyczaj od 6 do 10 lat, niektóre osobniki nawet do 20.
Mam jeszcze pytanko- mój selekcjoner czasami tylko zrani jakiegoś karasia i ten później wypływa (oczywiście już martwy). Rozumiem że taki węgorz rozwiązałby ten problem?
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum