Witam moje oczko powstało w maju 2011 r wykorzystałem betonowy szczelny zbiornik po ...szambie.wsypałem trochę ziemi umodelowałem brzegi podsypałem piasku ,stare dywany folia 0.8mm ,roślinki woda i jest.pojemność około 5 m3 zarybienie w 2012 r 9 karasi 10 cm a 24 małe 2-3 cm już z mojej hodowli filtr aquael maxi pompa 3500l/h link do zdjecia http://www.fotosik.pl/pok...bd2d4230c2.html
_________________ kierowiczek
Ostatnio zmieniony przez Artur 2013-02-07, 19:30, w całości zmieniany 1 raz
Pomógł: 3 razy Dołączył: 21 Maj 2011 Posty: 21 Skąd: opolskie
Wysłany: 2013-02-06, 23:24
pracuje również napowietrzacz Sera Air 275 R przez całą zimę i mimo mrozu -15,18 stpni oczko nie zamarzło ta deska i wąz to pozostałośc po juz chyba minionej zimie
[ Dodano: 2013-02-06, 23:25 ]
zdjęcie zrobione z pierwszego pietra i to dlatego robi takie wrażenie jutro dam coś nowego bardziej przyziemnego
jan iwanski, proponuję wrzucać albo miniaturki albo zdjęcie 500px jest taka opcja podczas tworzenia odpowiedzi. Lepiej to wygląda i ułatwia przeglądanie.
Zapowiada się ciekawie. Sporo roślinek i będzie ok.
Moim skromnym zdaniem kaskada trochę przytłacza. Straszliwie masywnie wygląda
Oczko jak nie jest w stylu formalnym to zawsze trochę lepiej wygląda w jakimś nieregularnym kształcie , takie kwadraty czy prostokąty źle mi się kojarzą
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2013-02-11, 18:01
Ciekawa data na zdjęciach, gnasz szybko do przodu, gdzie Ci tak spieszno ? chyba że to 7 luty wg nowego odczytywania dat, bo ja jestem staroświecka i zawsze czytam najpierw dzień, miesiąc, rok
Poza tym, jeżeli chodzi o oczko zrobione z szamba, wykonanie mnie się podoba, fajny pomysł
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum