Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2012-11-27, 09:57
jeśli dobrze przeczytałam to nie aż tak bardzo . Musi być w przedziale 25-100 galonów na godzinę
(Galon amerykański dla płynów = 231 cali sześciennych = 3,785411784 litra)
czyli od 95 do 380 l/h
chociaż... tam jest GPM czyli to może być na minutę
ale to chyba niemożliwe ?
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Ja jednak sądzę, że na minutę bo to odpowiednio ok 6k do 22k/ na godzinę. To sobie mogę wyobrazić bo takie pompy na kaskadach pracują. 95 l na minutę to przecież sik jak po dobrym piwie
Wysłany: 2012-11-27, 19:53
GPM - Gallons Per Minute
z całą pewnoscią tak tłumaczy się ten skrót, czyli na minutę jednak . Tym bardziej ,ze na filmie był solidny wytrysk a nie jakieś siuranie :ups:
Nie rozumiem co daje ta nakładka, przecież o tym jak leci woda decyduje kształt kamienia. Płacić ponad 100 $ za kawałek plastiku to tanio nie jest- nie dziwię się że w Europie tego nie ma.
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Wysłany: 2012-12-03, 11:42
Dzięki Viola
rzeczywiście znalazłam troszkę takich rzeczy na naszym rynku .
Jest jeden problem. Wszystkie są zbudowane jako mniejsze lub większe skrzynki wymagające jakiejś obudowy jeśli chciałabym to zamaskować. Jakby nie kombinować musi to być albo ściana albo jakaś dosyć duża bryła. W tych metalowych Oase dodatkowo zawsze widoczny będzie ten metalowy rant
W przypadku zaś tego "mojego" plastikowego jest możliwa instalacja bez skomplikowanej zabudowy. Dzięki temu że jest to takie płaskie, można w prosty sposób to zamaskować. Kładę na płaski kamień przy brzegu i nakrywam drugim płaskim kamieniem z góry. I taka właśnie kaskada podoba mi się najbardziej kiedy woda wypływa szerokim strumieniem jakby z niskiego kamienia. Wyższe kaskady nie podobają mi się. poza tym w moim małym oczku woda nie może bryzgać na kamienie tylko ładnie "chlupnąć" na taflę wody.
No i koszty niestety są podobnie wysokie,
Chyba pokombinuję jak Ty z ssawką od odkurzacza , bo efekt wody u Ciebie bardzo mi się podobał. Mam też pomysł na wykorzystanie butelki po 3 litrowym płynie do płukania tkanin Plaska, gwint pasuje, tylko czy uda mi się wyciąć z boku taką idealna szparę ? i czy to będzie "chodziło" ? Zdam relacje
Swoją drogą, że taki kawałek plastiku tyle kosztuje ? O wiele bardziej skomplikowana skrzynka na narzędzia z plastiku potrafi kosztować 25 zł.
niższy od prototypu .Cena powinna zamknąć sumą od 150-200 zł. Jeżeli jesteś zainteresowana taką ewa535, Jestem na etapie realizacji tego pomysłu ,efekt jest OK.Jeżeli jesteś zainteresowana to proszę o kontakt.Jestem oczko maniakiem od 3 lat i strasznie mnie wkurza ile trzeba zapłacić za taką nowinkę jak taka fontanna.Mam do zaoferowania taką fontannę z jednym strumieniem ,i kaskadą o strumieniu od 5 30 cm podświetlanego led w trzech kolorach niebieski zielony czerwony sterowany pilotem.Koszt takiego urządzenia w kilku egzemplarzach będzie propozycją to proszę o kontakt .Po realizacji wyślę zdjęcia i film jak to działa.Jeżeli będzie więcej chętnych to koszt może być mniejszy.Efekt wykonany na prototypie zaskoczył mnie strasznie.
Wysłany: 2012-12-16, 11:59
Trudno mi powiedzieć czy jestem zainteresowana Twoim produktem Narboni jeśli z konkretów znam tylko cenę (też nie jest super atrakcyjna ) Pokaż fotki , może filmik to będę mogła coś więcej powiedzieć. Kolorowe swiatelka bym zlikwidowala
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum