Szukam testerów wody tak jak już pisałem wcześniej. Jakie polecacie , a dokładnie jakich firm? Znalazłem firmy tera, JbL i myślę o tych . Macie jakieś doświadczenia z tymi produktami? a może warto na jakieś inne zwrócić uwagę?
Pozdrawiam
Piotrek.P. [Usunięty]
Wysłany: 2012-02-17, 12:53
Jeżeli chcesz się bawić w małego chemika ale dokładnego to polecam tylko testy kropelkowe. Paskowych nie polecam ponieważ są niedokładne. Miałem walizkę z JBL-a i polecam.
To białe na pierwszej fotce to kamień? czemu go na brzeg nie wyciągnęli ? niezła dekoracja by była ... a pod trawę wypadało by trochę ten grunt "rozdrobnić"
tak jest to kamień, do niego dołaczy jeszcze sporo kamienii i wymysli sie dekoracje. co do trawy to te zdjecia sa zrobione przed zasianiem.teren zostal przegrabiony i przygotowany nalezycie:)))
Tak jest , nie wiem co jeszcze będzie dokładnie ale myślę ze jakaś drewniana wiatka , rybaczówka a wędzarnia na pewno. Narazie zajmować się będe roślinnością
Wszystko zależy co chcesz uzyskać , ja tak jak napisałem w tym poście chcę zrobić świetne warunki naturalne dla ryb, więc będą rośliny i różne organizmy aby ryby miały właściwy wzrost i rozwój.
To ile można kg ryby uzyskać z takiego akwenu (0,60 ha)? Proszę nie piszczie, że w zaleźności czy będziesz dokarmiał czy nie. Chciałbym dowiedzieć się czy jest jakiś przelicznik ile ryb można trzymać w np 1m3 wody.
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Mar 2012 Posty: 767 Skąd: TRZEBNICA
Wysłany: 2012-10-31, 16:46
zbigniewPRG napisał/a:
To ile można kg ryby uzyskać z takiego akwenu (0,60 ha)? Proszę nie piszczie, że w zaleźności czy będziesz dokarmiał czy nie. Chciałbym dowiedzieć się czy jest jakiś przelicznik ile ryb można trzymać w np 1m3 wody.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum