Pomysł prosty i skuteczny!
Między pompką a kamieniami zastosuj jeszcze jakiś zbiornik z 5 litrów który trochę wyrówna przepływ powietrza.
Niestety zimą ten patent nie zda egzaminu - jak przestanie wiać to wężyki zamarzną.
Wysłany: 2012-10-11, 21:12
Zac, a to już Ci powiem ile Tyle rozdupcyła się już prawie i teraz zastąpię ją pompką samochodową z tym, że pompką będzie na stałe a ruchome będzie dodatkowe ramie.
hns, Myślałem na zbiornikiem wyrównawczym ale to ma sens tylko w tedy gdy masz nadwyżkę ciśnienia , przynajmniej tak mi się wydaje.
Co do zimy to wszystko się okaże Będę na bieżąco pisał
Pomógł: 15 razy Dołączył: 26 Mar 2012 Posty: 767 Skąd: TRZEBNICA
Wysłany: 2012-10-12, 15:14
Kiedyś bardzo dawno temu miałem zastosowany w akwarium do napowietrzania brzęczyk, a później pompkę ( to był wypas bo była cicha).
Zbudowana była z silniczka elektrycznego ( w Twoim przypadku wiatrak) i miecha
, miech miał duże koło pasowe , a na silniczku było małe i wszystko połączone paskiem klinowym (gumką)-bardzo długo pracowało może takie coś -tylko czy jest jeszce w sprzedaży ?
Koło duże napędzało miech jak napęd w lokomotywie.
Witaj woody bardzo dobry pomysł z tym wiatraczkiem napowietrzajacym,posiadam podobny ale niestety przestał działać.Nie mam dostępu do prądu więc to jedyne rozwiazanie dla mego stawiku,bardzo prosił bym o kontakt hosse78@interia.pl
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum