Wysłany: 2012-06-12, 21:35 Oczko wodne i wodospad Fanatico
Witam w końcu pochwale się moim oczkiem. Oczko zostało wykonane w 2000r na początku projektu miało mieć 2m x 1.5m lecz kopanie dobrze szlo i skończyło się na 7m x 3m i głębokości max 1.70 cm. Zrobione są 3 polki 0,30 cm 1m i 1,70cm. W tym roku powstał wodospad troszkę niedopracowany ale na wszystko przyjdzie czas. Obsada to 4 koi 3 orfy i ok 15 karasi. Filtr beczka 220l według porad Jarka G i ontario_ab. Oto kila fotek.
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2012-06-12, 22:42
miało mieć 2m x 1.5m lecz kopanie dobrze szlo i skończyło się na 7m x 3m - Witaj ! ale mnie rozbawiłeś na początek
Wodospad jak widzę ma poważne podwaliny ! Faktycznie ponakładaj parę głazków ciosanych jakoś niereguralnie i będzie miód.
A co robi Ci ta rynna w srodku ?
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Kaskada wygląda kiepsko i nie będzie ja łatwo unaturalnic, jednak jest to możliwe. moim zdaniem trzeba by po obu bokach nasypać górę ziemi, tak aby nie było widać pionowych ścianek i na to parę nierównych kamoli i będzie
ewa535 napisał/a:
A co robi Ci ta rynna w srodku ?
pewnie łapie wodę z dachu, ale na jednej fotce jej nie ma i wygląda to lepiej
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
zgadzam sie ze wszystkim poprawki sa obowiązkowe ale poki co nie mam dostępu do kamieni muszę czekać az rolnicy wpuszcza to sobie pozbieram nie chce skończyć z widłami w plecach Rynna zgadza sie dopuszcza mi deszczówkę.Co myślicie o tym zeby z kaskady zrobić taki ala filtr globowe korzeniowy i w każda polke nasadzić jakiś roślin np ze strefy bagiennej ? dalo by to cos ? chociaż wodę mam dobra widoczność do 1,30cm
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum