Pomógł: 38 razy Dołączył: 02 Cze 2007 Posty: 1414 Skąd: k. Bydgoszczy
Wysłany: 2012-05-23, 21:24
Musiał zainwestować w filtrację bo roślin brak, ja nie lubię takich oczek. To w zasadzie typowy sztuczny koipond - nie mój klimat. Ta siatka to już przegięcie. Oczko mi się nie podoba, nawet ryby (choć piękne) jakoś fatalnie się prezentują. Co one mają z życia ? PVC ?
_________________ Pozdrawiam, Arek...
stay in green...
art1234 [Usunięty]
Wysłany: 2012-05-24, 09:01 ale
Aznar nie bardzo rozumiem dlaczego dodałem sobie roboty
do pompy nie da się dołączyć końcówki - zresztą tak zrobiłem ale było dużo gorzej.
pzd
Art
art1234 [Usunięty]
Wysłany: 2012-05-28, 13:28 wydaje mi się
a może spróbować z rajstopami jakimiś takimi grubszymi - przecież one chyba są gęsto tkane i zachowuje się tak jak te skarpety a powierzchnia dużo większa - tylko jakie?
pzd
Art
Wysłany: 2012-05-28, 19:36
Aznar33, ile zapłaciłeś za skarpetkę ? Ja dałem niecałe 30 pln. Materiał dostałem gratis, nie wiem gdzie taki kupić niestety, oni nie sprzedają - szyją z niego skarpetki .
Co do pończoch: temat już był wałkowany. Na dłuższą metę nieciekawe rozwiązanie, szybko się zapcha, rozciągnie. Worki z siatki są fajne i faktycznie jeśli chodzi o mechaniczne czyszczenie wody to moim zdaniem rewelka - osobiście nie znam skuteczniejszej i prostszej metody, a próbowałem już chyba wszystkiego. Minus tak jak Jarek mówi - zbyt częste czyszczenie (choć trwa to kilka sekund). Ja swój filtr czyszczę 2-3 razy w sezonie (wczoraj pierwszy raz czyściłem i to tylko komorę czyszczenia mechanicznego).
Ja używam rękawów z bluzki żony.rewelacyjnie zatrzymuje.Jest z dzianiny.nie mam pojęcia jakiej .Będę w domu to zapytam żony co to za dzianina ,ale filtruje fest.
Kłopot w tym, ze taki materiał filtruje powierzchnią, a nie objętością, więc najchętniej zamówiłbym kilka metrów i to już sobie wykorzystał odpowiednio.
Cytat:
Ja swój filtr czyszczę 2-3 razy w sezonie (wczoraj pierwszy raz czyściłem i to tylko komorę czyszczenia mechanicznego).
Zazdroszczę. Za jakieś dwa tygodnie będę przechodził na kaldnes, więc czeka mnie poważna restrukturyzacja systemu filtracyjnego. Masz gdzieś udokumentowany swój? Chętnie bym zerknął, może coś jeszcze uda się podpatrzyć poza "skarpetkami".
Jurek - materiałów filtrujących jest od groma. Kłopot polega na czyszczeniu. Jak wygląda to w przypadku tej dzianiny?
Wysłany: 2012-06-07, 18:48
Aznar33, Kaldnes jest w zasadzie w Polsce niedostępny, a chętnie bym sobie sukcesywnie zmieniał na to materiał, który używam: peszel i keramzyt. Te skarpetki u was dwa razy droższe niż tutaj, ale też zarobki inne macie.
Daj mi znać po ile możesz kupić K1, może opłaci się sprowadzić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum