Wysłany: 2012-05-13, 07:59 oczko Artura
Witam Wszystkich forumowiczów.
Forum śledzę od dłuższego czasu i postanowiłem w tym roku zrobić swoje oczko. W kwietniu tego roku rozpocząłem samodzielnie budowę.Prace trwały trzy tygodni i myślę, że zakończyły się pomyślnie. Do budowy oczka użyłem folii Muzimer oraz użyłem Pompę energooszczędną FTP 8500 Eco zasilającą kaskadę oraz rzeczkę, która ma pełnić rolę filtra. Do oczka wlałem około 5500 l wody. Obecnie jak widać na załączonych zdjęciach mało jest roślin ale się to niedługo zmieni.
Pozdrawiam Wszystkich.
Wysłany: 2012-05-13, 09:14
kompozycja piękna i dużo pracy wykonane
rośliny i rośliny .......im więcej i szybciej to lepiej ,na razie jest ładnie ale jak woda zzielenieje to czar pryśnie
napisz co dalej będzie się działo w twoim oczku
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2012-05-14, 12:26
Mi też się bardzo podoba
Właściwie powiem inaczej : coś pięknego !
Robisz w architekturze krajobrazu ? bo masz tak oryginalnie, niebanalnie to zaprojektowane
Oczami wyobraźni widzę ten ogród jak dojdą nowe nasadzenia, kwiaty a w oczku się też zazieleni
Oj bajka będzie !
Też mam tak thuje posadzone jak Ty Na przemian szmaragdowo-zielona i zielona
Masz fotki z placu budowy ? Byłby super materiał poglądowy, bo podejrzewam, że oprócz dobrego efektu to jeszcze profesjonalnie jest to wszystko zrobione.
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Wysłany: 2012-05-15, 09:03
Dziękuję wszystkim za pozytywne oceny. Rośliny sukcesywnie są dosadzane, lecz są to małe okazy i trzeba czasu aby urosły. Mam zasadzone dwie lilie wodne i szereg innych. Pod wszystkimi kamieniami wokół jest rozłożona agrowłóknina. Kilka zdjęć z budowy. Wcześniejsze mam w innym aparacie i zamieszczę później.
Pozdrowienia dla Wszystkich.
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2012-05-15, 15:59
Super zdjęcia z placu budowy. Dopiero na nich zauważyłam, że masz samoistnie powstałą wyspę-fajnie się prezentuje. Jak ja podniosłabym tak teren za oczkiem, sąsiad już nie tylko poleciałby na skargę do urzędu ( co robi ciągle) ale dostałby zawału.
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2012-05-15, 17:37
Czy kamienie na samym dnie i od dnia do góry widoczne na 2 i 3 fotce są jakoś przyklejone czy tak je ułożyłeś ?
Nie żeby teraz Cię zaraz krytykować ale tak się zastanawiam jak Ty będziesz do tego oczka wchodził ? ( Po kosze z liliami czy za parę lat żeby odmulać dno) Czy masz jakieś rozwiązanie, czy nie przewidziałeś tego ?
I powiedz mi jeszcze czy ja się mylę ? czy nie masz niskich półek na rośliny przybrzeżne ?
Takie co lubią w 5-10-15 cm. ?
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum