Witam wszystkich jak widać mój brat który nie jest zarejestrowany na forum chce wykopać swoje oczko dzisiaj zrobiłem zdjęcia planu http://www.fotosik.pl/pok...7331166b0b.html
W sobotę jak pogoda pozwoli zaczniemy wykop. Oczko będzie posiadać 3 strefy (3półki). Po wykopie zamawiamy folie z muzimera.Wszystkie porady mile widziane
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 15 Maj 2007 Posty: 221 Skąd: łódzkie/wlkp
Wysłany: 2012-04-11, 18:06
shiftman napisał/a:
zamawiamy folie z muzimera
Folia będzie z pewnością klejona (jeżeli ma być na wymiar).Mam od nich folie 1,2mm super gruba ,sztywna i strasznie ciężka. Ale wytrzymała Mała podpowiedz ,żeby układać folię w słoneczny dzień .Po rozłożeniu i nagrzaniu przez słoneczko będzie bardziej plastyczna.
_________________ .....codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy.
Już się zalogowałem. Jak coś to mam 8lat jest to moje pierwsze oczko wiec nie wiem jak za bardzo go zrobić pierwsza półka ma być od razu pionowa czy pod skosem od 0-20 później 20-60 i na koniec 60 1,20. Mam zamiar mieć tam : lilie,strzałki,przęstki itp. Chce tam dać pompkę z akwarium 800l/h 90cm podnoszenia słupa wody. Filtr z małej 20l beczki. Może pompkę dokupię większa. Chce aby było bardziej naturalne niż napchane technika.
Pomogła: 129 razy Dołączyła: 06 Maj 2010 Posty: 4150 Skąd: Warszawa/Radzymin
Wysłany: 2012-04-11, 21:35
Witaj Kacper pierwsza półka zawsze pod skosem, skos do zewnątrz. Tak samo każda następna półka lekko skosem na zewnątrz oczka, aby ewentualne doniczki nie spadały do środka oczka.
Chce tam dać pompkę z akwarium 800l/h 90cm podnoszenia słupa wody
Trochę mało. Przydałoby się coś mocniejszego...
kacper03 napisał/a:
hce aby było bardziej naturalne niż napchane technika.
No to pozostaje Ci obsadzić oko dużą ilością roślin . Jeżeli będzie ich wystarczająco jakieś ,,specjalistyczne" sprzęty będą zbędne.
Powodzenia w tworzeniu akwenu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum