Ten welon jest u mnie już drugi rok . jak był dużo mniejszy to przezimował w oczku . Nie chciałabym go stracić . Jak go kupowałam to powiedziano mi że on jest zimolubny tylko musi być w oczku zaklimatyzowany.
Myślę że nic mu się nie stanie . Oczko zimą jest cały czas napowietrzane więc powinno być ok . Bardzo mi sie podoba ten gatunek ryb . postaram się na drugi rok dokupić jeszcze kilka włąsnie z tym czubem na głowie .
jest to Ryukin barwy Calico:0, niestety ryby te z powodu swojej utrwalonej genetycznie wady która jest "wizualnie atrakcyjna" są najzwyczajniej w świecie rybami niepełnosprawnymi. wielki brzuch, stosuknowo małe płetwy najczęściej zredukowany żołądek (powoduje groźne zapalenia w wyniku niestrawności np zalegajaca dafnia sucha) , kłopoty z pływaniem wywołane patologicznym rozwojem narządów , woreczka pławnego...te ryby sa biedne.porównaj z karasiem choćby ozdobnym.
Dlatego, że wymyślne formy tych odmian karasi ozdobnych w zasadzie takkie są. zobacz sobie niebowidy, pyzatki..ryby poddane mutacji genetycznej która dla ludzi wygląda atrakcyjnie mają często problemy z pływaniem , wzrokiem, niektóre nie są w stanie sie poruszać- ani pływać , ani zanurzyć, wiele ma małe płetwy w stosunku do ciała. porównaj sobie taką rybkę z karasiem ozdobnym.karaś taki poza innym kolorem jest w stanie żyć bez wiekszych problemów a zmutowana forma- jak pisałem wyżej - często posiadająca deformacje ciała z towarzyszącymi deformacjami narządów wewnętrznych.życie a jakość życia takich ryb to 2 różne sprawy
dobre. mocne.:D. ale tak serio te mutacje jak niebowidy lwie główki teleskopy itp sa tocierpiące zdeformowane rybki.wystarczy zobaczyć porównując taką z karasiem
Advertisement ..:: Sponsor ::.. Pomógł: 8 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum