Wysłany: 2011-05-11, 23:28 staw marecky
staw powstał po dawnej kopalni piasku naszczescie było go zamało i prace wstrzymano
wymiary 30x60 gł od 2m do płycizn srednio 1.5. rybki sa roslinki też jakies plaga to wyrastajace krzaki wierzb
Ostatnio zmieniony przez marecky 2011-05-11, 23:30, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2011-05-11, 23:34
kopany piasek był jakieś 6 lat temu wiec fotek z tamtego czasu nie mam pozniej pozostawione zostało roslinki same sie pojawiły a najwiecej to wierzb. pomysł wiec powstał zarybić a rok temu uroiło mi sie ze postawie tu dom
Ogrooomny ten staw!
Myślę, że fajnie iż trochę tych wierzb tam rośnie - inaczej wyglądałby smętnie, właśnie jak dziura w ziemi z wodą a tak... piękny naturalistyczny staw!
Ja przy swoim właśnie będę sadzić wierzby płaczące i madżurskie. O!
Wysłany: 2011-05-12, 12:29
o co kaman z ta lokalizacja- miasto aniołow to Toruń anioły w herbie
co do wierzb to zauwazyłem ze ryby lubia tam wpływac wczesna wiosna chyba na tarło. myslałem ze dno bedzie sie tam zamulac od spadających lisci ale woda jest czysta w tym miejscu. wierzby sa tez schronieniem dla drobnego ptactwa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum