_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Piotrek.P. [Usunięty]
Wysłany: 2011-03-08, 21:07
Kosaciec żółty , Tatarak zwyczajny , Kaczeniec itd. rośliny strefy płytkiej. Zrobię dziury średnicy 1-2cm. Kupiłem jeszcze jeden większy pojemnik (chyba 90l) pod lilię wodną .
Rozmawiałem kiedyś w jakimś ogrodniku o takich koszach na bule od wina. Myślicie, że nadawało by się to na lilie? Kosz mocny, ażurowy i można łatwo wykombinować dynks do wyciągania z oczka. W sklepie powiedzieli, że mogli by spróbować ściągnąć mi takie bez butli.
W sklepie powiedzieli, że mogli by spróbować ściągnąć mi takie bez butli.
Jakbyś miał taki pusty kosz to tak , a jak nie to po co tak kombinować jak kosze od roślin wodnych to nie towar deficytowy i są dostępne choćby u Arka w sklepie.
_________________ Pozdrawiam Jarek
Moderator to też człowiek,więc nie utrudniaj mu życia OCZKO WODNE JARKA G OGRÓD JARKA
Pomogła: 84 razy Dołączyła: 22 Mar 2009 Posty: 2513 Skąd: Słupsk
Wysłany: 2011-03-09, 00:10
o masz ! do gryzoni jeszcze
a ja chciałam pisać, że sąsiadka w takich pranie wywiesza.
Jak widac kosze są uniwersalne !
Po ostatnich doswiadczeniach z wyciąganiem lilii czyli generalnie lipa i obsuwa i zatopienie (do dziś , gdzieś tam profesjonalny koszyk pod lodem na boku leży, bo był się wysmyknął) to myślę ,ze fajny patent i nie zaszkodzi jak się w profesjonalnym sklepie taki asortyment na półce pojawi - ja pierwsza zamawiam Arek !
_________________ Mój akwenik online: http://91.222.160.54:7777/
Użytkownicy I Explorera logują się w oknie po lewej, wszyscy inni po prawej.
Użytkownik: "oczko" , Bez hasła
Dzwoń do mnie jak zobaczysz szczura, kota, obcego lub brak wody
Jeśli nie masz mojego numeru wyślij priv.
Dzięki za czujność i pomoc !
Powiem wam że byłem nie dawno w hurtowni i nie mają już tych koszy - w tej samej nazwie sprzedają gorszą konstrukcję za większe pieniądze. Nie wziąłem ich i dlatego brak. Te nowe też okrągłe z uszami ale maja tak drobne dziurki jak te małe koszyki i mam wrażenie że jakby je się napełniło i dźwigało to mogły by pęknąć. A te stare oryginalne Jumbo to niezniszczalne. Rok temu widziałem takie w Lidlu chyba po 8 zł - kształt identyczny tylko zielone.
[ Dodano: 2011-03-09, 01:11 ]
piopil napisał/a:
Zrobię dziury średnicy 1-2cm
zrób 5 mm i dawaj bez wysciółek, 1 cm to za dużo
_________________ pozdrawiam arek
---------------------
oczko wodne żaden problem
PORADNIKPORTALSKLEP
Fajne to pojemniki, gdzie je kupiłeś i w jakiej cenie? Jakiego są wymiaru? W sam raz do hodowli gryzoni.
Pojemniki kupiłem w "Budoparze" , cena 25zł. Wymiary 70cm długości , 40cm szerokości i 30cm wysokości. Były jeszcze głębsze i szersze ale już po 30zł
Piotrek.P. [Usunięty]
Wysłany: 2011-03-09, 21:44
AurorA napisał/a:
[ Dodano: 2011-03-09, 01:11 ]
piopil napisał/a:
Zrobię dziury średnicy 1-2cm
zrób 5 mm i dawaj bez wysciółek, 1 cm to za dużo
Zrobię jak mówisz . Dziury robić od dołu czy też z boku? wolał bym z boku ponieważ dno by było nienaruszone. Najlepiej czym pojemnik zasypać ? czytałem o tym trochę ale im więcej czytam mniej wiem. Ile ludzi tyle sposobów.
Tutaj można dostać tanie i solidne kosze na balony winiarskie. Sklep sprawdzony także możecie kupować bez obaw. Ciekawy pomysł z takim wykorzystaniem tych koszy, chyba sam się skuszę na mały test w tym roku
Uważajcie tylko, bo pojemniki 54l zazwyczaj nie są ażurowe a pełne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum