Oile dobrze pamiętam to na swoje coś między 3,5 a 4 tyś. litrów wlałem pół szklanki specyfiku. Ale jeżeli nie ma wyrażnych objawów braku żelaza to nie ma potrzeby się wychylać. Primum non nocere
Wysłany: 2010-05-08, 18:07
Miał moze ktos juz mikrovit Fe i go stosuje... mniej wiecej jakie ilosci wlewacie do zbiorników?? Osobiście 3 nakrętki rozmieszałem w 5l wody i wlałem do oczka (ok 6000l).
Prosty test:
Do 1 z 10 doniczek w które sadziłem lilię wodną Nigiel (wszystkie kłącza były identycznej wielkości) dałem 2 koreczki osmocote
http://www.sklep.oczkowod...dzialajacy.html
w pozostałych standardowa mieszanka bez nawożenia.
Pierwszy kwiat pojawił się właśnie w tej doniczce około 2 tygodnie przed pozostałymi.
Gdy rozwinęły się kwiaty w pozostałych doniczkach nie mogłem uwierzyć, ale kwiaty są o połowę mniejsze. Ta lilia z nawozem wydaje kolejne kwiaty wiec mogłem zrobić fotkę porównawczą - sami zobaczcie (ten kwiat po prawej był nawożony).
efekt koreczków naprawdę jest bardzo duży.3 tygodnie temu powciskałem do kilku roślin koreczki,międzi innnymi do lili.aurora której nie dawałem żadnych szans na kwitnięcie,ma już dwa pąki
Rośliny powinniśmy nawozić do polowy lata. Myślę ze do początku Sierpnia jeszcze mógłbyś zasilić. Ale lepiej było by na wiosnę, jak roślina zaczyna wegetację.
Pomógł: 55 razy Dołączył: 17 Lut 2009 Posty: 1403 Skąd: Radom
Wysłany: 2010-08-11, 06:24
Stosował ktoś obornik granulowany do lilii? Bo mam trochę a mi przyjdą jutro 3 lilie i myślałem żeby może podsypać. I jak ewentualnie stosować, na dno kosza czy wymieszać z ziemią?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum